4.8 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăSportFotbalNaționala de fotbal a Rusiei a fost exclusă și de la Euro...

Naționala de fotbal a Rusiei a fost exclusă și de la Euro 2024

Echipa de fotbal a Rusiei a fost interzisă și de la Euro 2024. Decizia a fost luată de UEFA care a stabilit că echipa nu va participa la tragerea la sorți a grupelor de calificare, potrivit Sky News.

În urma unei reuniuni a Comitetului Executiv al UEFA, care a avut loc marți, la Hvar, în Croația, a fost stabilită procedura pentru tragerea la sorți a preliminariilor pentru 2024.

Participanții au anunțat decizia în ceea ce privește participarea Rusiei.

Echipa națională de fotbal a Rusiei va rata și Euro 2024, după ce o decizie legată de echipele de club rusești a fost luată în februarie 2022

„Toate echipele rusești sunt în prezent suspendate ca urmare a deciziei Comitetului Executiv al UEFA din 28 februarie 2022, care a fost confirmată ulterior de Tribunalul de Arbitraj Sportiv la 15 iulie 2022. Prin urmare, Rusia nu este inclusă în tragerea la sorți a calificărilor pentru Campionatul European de Fotbal UEFA 2022-24″, a anunțat UEFA, potrivit jurnalul.ro.

EURO 2024 va fi organizat de Germania. La competiție vor participa 24 de echipe.

Revoltă în tenisul mondial împotriva politizării turneului de la Wimbledon

Tot mai mulți sportivi și organizatori din tenis se revoltă după ce sportivilor din Rusia și Belarus le-a fost interzisă prezența pe tabloul turneului de la Wimbledon, din acest an.

Organizatorii evenimentului de la Londra au anunțat pe 20 aprilie că niciun jucător de tenis din Rusia și Belarus nu va avea voie să participe la ediția din acest an. Motivul este agresiunea armată a acestor țări împotriva Ucrainei.

Decizia All England Club înseamnă că Wimbledon va rata, printre alții, pe Daniil Medvedev, al doilea în clasamentul ATP, și Andrei Rublev, al optulea. Cea mai bine clasată jucătoare rusă în lista WTA este pe locul 20, Anastazga Pavlyuchenkova. Belarusa Arina Sabalenka a ocupat locul șapte.

Mai multe mari nume din lumea tenisului, printre care Rafael Nadal și Novak Djokovic, au criticat decizia fermă a organizatorilor Wimbledon 2022 de a interzice participarea jucătorilor din Rusia și Belarus la Grand Slamul englez.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Horoscop 7 decembrie: Luna plină aduce schimbări

Berbec: Luna Plină poate aduce la suprafață sentimente care trebuie exprimate, iar modul în care expuneți lucrurile este esențial. Cu toate acestea, cu Marte...

Situație dificilă în Ucraina: În spitale se ia în considerare suspendarea operaţiilor care nu sunt esenţiale

Ministerul Sănătăţii din Ucraina a transmis marţi că le-a cerut oficialilor regionali să ia în considerare suspendarea operațiilor care nu sunt esențiale, până când...

Laboratoarele de nanotehnologie și genetică moleculară așteaptă milostenia guvernului

Se face că, după o criză fără precedent și un război nemilos, în care s-au folosit arme cu diferiți compuși toxici, iar stresul a...
Ultima oră
Pe aceeași temă