15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportMotoGP: Campionatul de motociclism se reia în iulie. Unde va avea loc...

MotoGP: Campionatul de motociclism se reia în iulie. Unde va avea loc prima cursă

Pe lângă cursele de la categoriile MotoGP, Moto2 şi Moto3, acordul prevede şi disputarea unei probe în Campionatul Mondial de Superbike pe 2 august, tot la Jerez, cu condiţia primirii unei autorizaţii din partea guvernului Spaniei şi a Federaţiei internaţionale de motociclism (FIM).

Prima cursă de la Jerez, din data de 19 iulie, se va disputa cu titulatura Marele Premiu al Spaniei, iar a doua cursă, din 26 iuli,e se va numi Marele Premiu al Andaluziei.

La cursele cu porţile închise vor fi permise circa 1.600 de persoane, echipele de fabrică beneficiind de susţinerea tehnică a maxim 40 de angajaţi, în timp ce echipele independente pot conta doar pe 25. La Moto2 numărul tehnicienilor şi mecanicilor scade la 20, iar la Moto3 se ajunge la maxim 15.

Spania, una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de coronavirus, a relaxat gradual restricţiile şi a permis reluarea activităţilor.

Sezonul de motociclism viteză a debutat pe 8 martie în Qatar, unde s-au disputat doar cursele de la Moto2 şi Moto3, înainte de suspendarea competiţiei.

De atunci, cursele din Spania, Catalonia, Franţa şi Italia au fost amânate, iar cele din Germania, Finlanda şi Olanda au fost anulate.

Cele mai citite

Clienții români ai armatei private a Lukoil

Rușii de la Lukoil desfășoară în România o ”armată privată” mascată sub forma unei companii de protecție și pază, Traun Guard HMS, fostă...

România, debut de vis la Campionatul European de Culturism şi Fitness! Sportivii noștri au cucerit 21 de medalii în prima zi

Lotul național al României a câștigat un număr record de 21 de medalii (11 de aur, 6 de argint și 4 de bronz) în...

Directorul CIA se află la Cairo pentru întâlniri privind conflictul din Gaza

Directorul CIA, William Burns, a sosit în capitala egipteană Cairo pentru întâlniri pe tema conflictului din Gaza, potrivit unor surse de la aeroportul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă