0.1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022
AcasăSportMinistrul Justiției nu este de acord cu grațierea corupților. Amendamentele ar reprezenta...

Ministrul Justiției nu este de acord cu grațierea corupților. Amendamentele ar reprezenta „o propunere personală” a lui Șerban Nicolae

Ministerul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că “personal” nu este de acord cu grațierea faptelor de corupție. Declarația ministrului vine după ce senatorul PSD Șerban Nicolae a depus mai multe amendamente la proiectul Legii grațierii, care presupun ca cei condamnați pentru corupție să fie grațiați.

Ministrul Justiției a precizat că nu a citat încă propunerea făcută de Șerban Nicolae, dar că, „personal”, nu este de acord cu grațierea să se aplice și faptelor de corupție. De asemenea, Tudorel Toader a spus că amendamentele depuse de senatorul PSD reprezintă o inițiativă, „o propunere personală”, a lui Șerban Nicolae. 

Senatorul PSD Șerban Nicolae, președinte al Comisiei juridice din Senat, vrea să aducă mai multe modificări proiectului Legii grațierii adoptat de Guvernul Grindeanu. Printre altele, ar urma să beneficieze de grațiere și cei condamnați pentru fapte de corupție, inclusiv pentru luare și dare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu.

În același timp, ar urma să fie reduse, în anumite condiții, și pedepsele de până la 10 ani închisoare.

 

Cele mai citite

Cronologia nu înseamnă progres 

Astăzi, manierele, cultura, principiile morale au ajuns să formeze o recuzită la fel de ruginită și desuetă, precum armura cavalerului tristei figuri, în ochii celor care au căzut definitiv în gaura neagră a...
Ultima oră
Pe aceeași temă