26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSportMihai Tudose, nemulțumit de activitatea administratorului special al Remin

Mihai Tudose, nemulțumit de activitatea administratorului special al Remin

Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, a spus, vineri seara, că este nemulțumit de activitatea administratorului special de la compania minieră Remin Baia Mare, care nu ar fi respectat obligațiile contractuale, scrie Agerpres. 

„Sunt nemulțumit de activitatea administratorului special de la Remin Baia Mare, spun și public (…). Am vorbit de mai multe ori, a avut niște sarcini de îndeplinit, nu le-a făcut, fie au rămas nefinalizate chiar dacă le-am cerut. E un demers de rezultat, nu de efort. Remin fiind astăzi în situația în care deține clădiri imense, plătește impozite și o mulțime de asset-uri în inventar pentru care plătește impozite, înțeleg că s-a făcut inventarul, dar nu s-a făcut nici casare, nici dare-n plată, nici nimic. În loc să avem bani de capital rulant și de investiții, noi plătim impozite”, a spus Mihai Tudose într-o conferinţă de presă.

Ministrul a precizat că prin intermediul Ministerului Fondurilor Europene a fost atrasă suma de 35 milioane euro, care urmează a fi utilizată în operațiunile de ecologizare, conservare și securizare a fostelor permitere miniere.

„Am reușit să atragem fonduri nerambursabile de aproape 35 de milioane euro, bani pe care nu-i aveam sub nicio formă în bugetul național, asta chiar spre surprinderea reprezentanților Conversminului, iar Baia Mare, Maramureșul, va fi unul dintre beneficiarii importanți ai acestei sume”, a arătat Mihai Tudose.

Acesta a adăugat că, printr-un efort susținut al statului, compania Remin și fosta uzină Romplumb Baia Mare au șanse de reactivare industrială în viitorul apropiat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă