15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportMemphis Depay, semnal de alarmă privind rasismul. Olandezul a sesizat UEFA

Memphis Depay, semnal de alarmă privind rasismul. Olandezul a sesizat UEFA

“Să revăd aceste imagini din nou şi din nou mă îmbolnăveşte şi mă oboseşte”, a scris jucătorul pe contul său de Twitter.

“Când se va opri asta? Ce vom face noi, în special în vederea EURO 2020?”, s-a întrebat jucătorul, care a sesizat Federaţia olandeză de fotbal (KNVB) şi Uniunea Europeană de Fotbal.

Mesajul lui Depay a fost publicat la câteva ore după insultele rasiste care îl vizau pe jucătorul olandez de culoare Ahmed Mendes Moreira (Excelsior Rotterdam), proferate duminică din tribune la un meci din divizia a doua olandeză contra echipei Den Bosch.

În urma strigătelor rasiste, Mendes Moreira a părăsit stadionul şi meciul a fost întrerupt de arbitru.

Cele două echipe au revenit în cele din urmă pe teren şi meciul s-a încheiat la egalitate, 3-3, unul din goluri fiind înscris de Mendes Moreira.

“Protocolul nostru în cazuri de cântece rasiste a fost aplicat de manieră corectă duminică”, a reacţionat KNVB într-un comunicat.

Cele mai citite

Nouă rețea pentru a viza traficanții de migranți în domeniul digital

Discuțiile din cadrul reuniunii tematice, organizate de Comisia Europeană și Europol, au condus la concluzii cheie privind răspunsul comun la activitățile online de trafic...

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...

Dan Petrescu, despre revenirea la CFR: “Mă simt ca acasă aici, mă motivează totul”

Dan Petrescu, antrenorul legendar care se întoarce pentru al patrulea mandat la conducerea echipei de fotbal CFR Cluj, a subliniat într-o conferință de presă...
Ultima oră
Pe aceeași temă