22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportLăzăroiu spune că este ”crucial ”ca Legea asistenţei sociale să fie adoptată...

Lăzăroiu spune că este ”crucial ”ca Legea asistenţei sociale să fie adoptată până la finalul lunii

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a afirmat marţi că este “crucial” pentru România ca Legea asistenţei sociale să fie adoptată până la finalul lunii septembrie, iar Senatul poate respinge actul dacă va considera de cuviinţă, însă nu trebuie să-l amâne, potrivit NewsIn.

“Nu ştiu dacă finele lui septembrie este un termen imposibil. Ştiu că acest termen este crucial pentru că, în ciuda celor spuse, prin scrisoarea cu FMI România şi-a câştigat o brumă de credibilitate. Asemenea derapaje – să nu ne respectăm termenele – ştirbesc din credibilitatea României”, a spus Lăzăroiu, după ce a participat la lucrările Comisiei de muncă din Senat pe marginea Legii asistenţei sociale.

Ministrul a apreciat că, din ce a văzut, există voinţă de a respecta termenele în Senat şi în Comisia de muncă, parlamentarii fiind dispuşi să aibă o “dezbatere reală”, dar se teme de o posibilă amânare a legii.

“Cel mai rău lucru pe care această Comisie sau plenul Senatului îl pot face este amânarea acestui proiect. (…) Legea poate fi respinsă de plenul Senatului, însă legea merge la Camera Deputaţilor, iar procedura este accelerată”, a spus Lăzăroiu, subliniind că textul poate fi adoptat de plenul Senatului şi miercuri dacă senatorii termină de dezbătut amendamentele.

În ceea ce priveşte criticile că Legea este prea vagă, Lăzăroiu a spus că ar fi fost o “lipsă de respect faţă de Parlament” să vină cu toate cele 15 legi care mai urmează să fie modificate deodată. “Dacă aş fi venit cu toate acum ar fi însemnat că ştiu cum arată legea cadru, adică parlamentarii ar fi fost suspectaţi că nu au nici un cuvânt de spus”, a explicat Lăzăroiu, arătând că lucrul corect este să se aştepte forma finală a legii-cadru pentru a pune apoi în acord celelalte texte.

Cele mai citite

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...
Ultima oră
Pe aceeași temă