33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportKlaus Iohannis dezvăluie motivele care l-au făcut să promulge Codul Fiscal

Klaus Iohannis dezvăluie motivele care l-au făcut să promulge Codul Fiscal

Președintele Klaus Iohannis declarat, luni, că a promulgat Codul Fiscal. Șeful statului a explicat într-o conferință de presă, care este motivul pentru care a retrimis, în Parlament, Codul Fiscal.

Astfel, șeful statului consideră că era nevoie de dezbateri intense pe această temă, întrucât este un proiect important pentru economia românească.

”Codul Fiscal a fost retrimis de mine în Parlament. Foartă multe lume s-a întrebat care au fost motivele: Au fost două motive: Primul a fost legat că nu avusese loc o dezbatere publică așa cum se cuvine pentru Codul Fiscal. Eeste o lege foarte importantă și este nevoie de o dezbatere aprofundată. În parlament o asfel de dezbatere nu avuseze loc, în societatea civilă se dezbătuse foarte puțin. După retrimitere s-a și întâmplat. Ar fi fost bine să fi fost bine înainte”, a declarat șeful statului.

Al doilea motiv pentru care șeful statului a decis să retrimită în Parlament Codul Fiscal are în vedere responsabilitatea. 

”Al doilea motiv pentru care am trimis Codul Fiscal în parlament a fost legat de responsabilitate. Am vrut să se analizeze foarte bine și să se ajungă la varinata potrivită. Nu am considerat că este rolul meu să spun ce măsuri trebuie să rămână și ce să nu rămână. De aceea nu am vrut să intervin, am vrut să vorbească doar specialiștii”, a mai spus Iohannis.

Șeful statului s-a arătat mulțumit de modul în care au decurs dezbaterile pe Codul Fiscal și a precizat că acesta a fost motivul pentru care a decis să promulge proiectul de lege.

”A fost un lucru foarte bun că a fost promulgat în unanimitate. Sunt foarte mulțumit cum a decurs dezbaterea. Din aceste motive am promulgat, astăzi, Codul Fiscal”, a mai spus Iohannis.

———

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine o conferinţă de presă la ora 19:00 o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, se anunţă într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

 

Cele mai citite

Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului Național

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj de Ziua Drapelului Naţional, context în care a subliniat apartenenţa României la NATO, UE şi ONU şi...

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...
Ultima oră
Pe aceeași temă