5.4 C
Bucharest
Monday, 27 November 2023
HomeSportÎnotătorul chinez Sun Yang ar putea fi suspendat pentru opt ani

Înotătorul chinez Sun Yang ar putea fi suspendat pentru opt ani

Triplu campion olimpic la Londra în 2012 şi la Rio în 2016, precum şi deţinătorul a 11 titluri mondiale între 2011 şi 2019, Sun Yang va fi prezent la audierea de la Montreux (Elveţia), conform secretarului general al TAS, Mathhieu Reeb.

Un raport exploziv al comitetului antidoping al FINA, redactat în luna ianuarie, a confirmat că înotătorul a distrus în luna septembrie 2018 propriul său eşantion de sânge cu un ciocan, în cursul unui control inopinat.

Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a depus apelul la TAS după ce Federaţia Internaţională de Nataţie (FINA) l-a absolvit de vină pe Sun Yang, invocând un viciu de formă, ceea ce i-a permis sportivului chinez (27 ani) să participe la Campionatele Mondiale de la Gwangju (Coreea de Sud), la finele lunii iulie, unde mai mulţi înotători şi-au manifestat nemulţumirea faţă de prezenţa sa.

Astfel, australianul Mack Horton şi-a arătat ostentativ nemulţumirea faţă de Sun, devenit campion mondial la 400 m pentru a patra oară consecutiv, refuzând să urce pe podium pentru a-şi primi medalia de argint.

AMA/|WADA, care susţine că înotătorul “a refuzat voluntar să se supună unei recoltări de probe”, reclamă o suspendare care poate fi cuprinsă între doi şi opt ani.

Cele mai citite

Tensiuni geopolitice. Conflictele și calendarul încărcat de alegeri, elemente-cheie ce agită economia mondială în 2024

Riscurile geopolitice vor fi principala amenințarea la adresa perspectivelor economice pentru 2024, ținând cont că războaiele la scară largă converg cu o serie de...

Strict Secret: Rusia se implică într-un domeniu strategic al României

Clubul de Presă a anunțat că îl susține pe jurnalistul Liviu Alexa împotriva tentativei de șantaj la care este supus în urma articolelor sale...

România, alături de Congo și Tanzania, piețe pentru făina din Republica Moldova

În timp ce grâul autohton se află în silozuri, România importă cantități importante de făină din Republica Moldova și Ucraina. Urmarea: peste 200...
Ultima oră
Pe aceeași temă