16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportÎnotNoua stea a înotului mondial vine din Canada! Summer McIntosh a doborât...

Noua stea a înotului mondial vine din Canada! Summer McIntosh a doborât recordul mondial la 400 de metri mixt

Tânăra vedetă a înotului canadian, Summer McIntosh, în vârstă de 16 ani, a doborât recordul mondial în proba de 400 m mixt, sâmbătă, la Toronto, la cinci zile după ce a doborât recordul la 400 m liber.

Dubla campioană mondială en titre pe distanţa de 200 m fluture a parcurs distanţa în 4 minute, 25 secunde și 87/100 cu ocazia selecţiilor canadiene pentru Campionatele Mondiale de Fukuoka.

Ea a îmbunătăţit cu aproape cu 49/100 fosta performanţă mondială, care aparţinea unguroaicei Katinka Hosszu, datând de la Jocurile Olimpice din 2016, găzduite de Rio.

Acesta este al doilea record reuşit de tânăra înotătoare canadiană în cinci zile la Toronto. Marţea trecută, ea a reuşit să doboare recordul mondial la 400 m liber feminin, deţinut de australianca Ariarne Titmus.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă