13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportIliescu: Prin formula "Băsescu-Dracul", Ponta pierde fiindcă adoptă limbajul preşedintelui

Iliescu: Prin formula “Băsescu-Dracul”, Ponta pierde fiindcă adoptă limbajul preşedintelui

Fondatorul PSD, Ion Iliescu, a susţinut că-l defavorizează pe Victor Ponta retorica de genul “Băsescu-Dracul” şi a precizat că liderul PSD nu face decât să adopte acelaşi limbaj de “mahala”, “adus în viaţa politică” de şeful statului, potrivit NewsIn.

“Sunt formule retorice, mie nu prea-mi plac. Dar din păcate (Victor Ponta – n.r.) se lasă antrenat de limbajul domnului Băsescu. Domnul Băsescu a adus în viaţa noastră politică şi în limbajul confruntărilor politice limbajul acesta de mahala. I-am spus-o şi public şi în particular, pierde, îl defavorizează o asemenea chestiune. Însuşirea limbajului băsescian nu este de bun augur pentru nimeni şi mai ales pentru un lider social-democrat, care trebuie să introducă şi o notă de civilizaţie”, a comentat Iliescu, duminică, la ProTv.

Victor Ponta a scris săptămâna trecută pe blog că Traian Băsescu, “Dracul”, îşi bagă coada în “viaţa noastră amărâtă”, nu numai în PDL, partid pe care îl “dresează” după principii ştiinţifice, ci şi în PSD şi PNL, trimiţând mesaje capcană către Mircea Geoană şi Crin Antonescu.

Potrivit lui Ponta, Băsescu-Dracu se implică cel mai mult în PDL, partid căruia îi aplică “dresajul ştiinţific”. “Să mă explic: – sigur că cel mai tare îşi bagă Dracu coada în PDL şi în Guvern; nimic special aici, până la urma sunt creaţia lui şi trebuie să-l slujească necondiţionat, fără el n-ar avea loc nici măcar în Iad! Modul în care îi conduce este intenţionat năucitor, bazat pe principiile dresajului ştiinţific – bate-i când nu se aşteaptă, dă-le de mâncare cât să nu moară, laudă-i când simţi că o să muşte, distruge-le orice fărâmă de voinţă sau personalitate. Numerele cu Emil Boc sunt parca desprinse din cu menţiunea că bietul Emil nu mai obţine nici aplauze şi nici măcar mila publicului, doar din când în când nişte zăhărel de la stăpân, cât să mai schiaune un picuţ. Bătăiosul Voinescu, cel cu pedigree american, a încasat un şut în coaste când a lătrat mai tare şi s-a aşezat cuminte la picior. Fiorosul buldog Blaga s-a dus cuminte la Cotroceni să-i predea cuşca de la Interne pudelului Igaş, mai să-i lingă mâna Stăpânului că îl lasă să doarmă în ploaie, unde mârâitul se aude mai încet. Biata Ridzi, când făcea concerte şi afişe cu fiica Marinarului Mefisto era bună, acum bolnavă şi bătută mai trebuie sa o ia hingherii de la DNA ca să înţeleagă toţi că nu e bine să fii prins când furi oase”, i-a ironizat Ponta pe pedelişti.

“Ultimul număr, cel cu indemnizaţia pentru mame e cel mai proaspăt în minte – întâi au sărit pechinezele Sulfina, Turcan &Co că ele nu vor accepta şi o să sfâşie tot dacă se întâmplă aşa ceva; a pocnit din bici Şefu şi au constatat imediat că e bine cu un singur an, încă o pleznitură şi Boc a făcut o tumbă cu dublă răsucire mortală. Cum a rămas până la urmă? Dracu mai ştie! Nu e cazul să vorbesc aici de faptul că există, normal, şi o favorită în Iad, cea mai frumoasă şi mai gătită din trupă, dar să nu intrăm în chestii personale, şi Dracu are o fărâmă de sentiment din vremea când era înger!”, a mai scris Ponta.

Ulterior, tot printr-o postare pe blog, pesedistul a explicat că textul său cu “Băsescu-Dracu” era unul ironic şi glumeţ, pe care pedeliştii l-au luat rapid în serios, deoarece “în ţara pedeliştilor, nici pe blog nu mai ai voie să fii liber”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă