16.4 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSportIliescu, despre noul Guvern: Este aceeaşi Mărie cu altă pălărie, nu se...

Iliescu, despre noul Guvern: Este aceeaşi Mărie cu altă pălărie, nu se schimbă nimic pe fond

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, că noul guvern propus de premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, este continuatorul politicii PDL şi a coaliţiei majoritare, potrivit Mediafax.

Iliescu a spus că, dincolo de componenţa nominală a formulei guvernamentale propuse de Mihai Răzvan Ungureanu, “cu figuri tinere, oameni de succes pe plan individual”, noul Cabinet “este continuatorul politicii vechiului guvern şi a partidelor componente”.

El a adăugat că noul Executiv este, faţă de cel condus de Emil Boc, doar “o schimbare la faţă”, întrucât noii miniştri “nu schimbă esenţa politicilor”.

Iliescu a afirmat că USL trebuie să facă în continuare presiuni asupra parlamentarilor pentru declanşarea anticipatelor, chiar dacă acest lucru este, deocamdată, greu realizabil prin decizia “pragmatică” a UDMR de a rămâne la guvernare.

Întrebat dacă USL a procedat bine decizând să nu participe la procedurile parlamentare de investire a noului Executiv, Iliescu a răspuns afirmativ.

“A fost o poziţie coerentă, nu ne interesează schimbările nominale, este vorba de ceea ce reprezintă acest guvern. Este aceeaşi Mărie cu altă pălărie, deci nu se schimbă nimic pe fond”, a adăugat el.

Cele mai citite

Județul Bihor are o nouă destinație speologică și turistică

Județul Bihor are o nouă destinație turistică spectaculoasă la mai puțin de 30 de kilometri de Oradea: un circuit de cinci kilometri în comuna...

CSAT trebuie să-i aprobe lui Iohannis încă o factură pentru candidatura la NATO

Ilustrație: Marian Avramescu Consiliul Superior de Apărare a Țării (CSAT) va trebui să-i aprobe președintelui Klaus Werner Iohannis decontarea probabil a ultimei facturi sau...

Interpol l-a plasat în căutare internațională pe Mohamed Amra, ai cărui complici au ucis doi polițiști

Organizația internațională a poliției, INTERPOL, l-a plasat la rubrica "Wanted persons" ("Persoane căutate") pe Amra Mohamed (30 de ani), arestatul care a fugit de...
Ultima oră
Pe aceeași temă