0.8 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSportIliescu, despre noul Guvern: Este aceeaşi Mărie cu altă pălărie, nu se...

Iliescu, despre noul Guvern: Este aceeaşi Mărie cu altă pălărie, nu se schimbă nimic pe fond

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, că noul guvern propus de premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, este continuatorul politicii PDL şi a coaliţiei majoritare, potrivit Mediafax.

Iliescu a spus că, dincolo de componenţa nominală a formulei guvernamentale propuse de Mihai Răzvan Ungureanu, “cu figuri tinere, oameni de succes pe plan individual”, noul Cabinet “este continuatorul politicii vechiului guvern şi a partidelor componente”.

El a adăugat că noul Executiv este, faţă de cel condus de Emil Boc, doar “o schimbare la faţă”, întrucât noii miniştri “nu schimbă esenţa politicilor”.

Iliescu a afirmat că USL trebuie să facă în continuare presiuni asupra parlamentarilor pentru declanşarea anticipatelor, chiar dacă acest lucru este, deocamdată, greu realizabil prin decizia “pragmatică” a UDMR de a rămâne la guvernare.

Întrebat dacă USL a procedat bine decizând să nu participe la procedurile parlamentare de investire a noului Executiv, Iliescu a răspuns afirmativ.

“A fost o poziţie coerentă, nu ne interesează schimbările nominale, este vorba de ceea ce reprezintă acest guvern. Este aceeaşi Mărie cu altă pălărie, deci nu se schimbă nimic pe fond”, a adăugat el.

Cele mai citite

Încă puțin și ajunge și în România! Când va fi disponibilă aplicația Threads

Aplicația Threads a fost lansată în SUA și în Marea Britanie, iar în curând va ajunge și în Europa. Aplicația Threads urmează să devină...
00:00:43

VIDEO. SUA, Coreea de Sud și Japonia consolidează securitatea cibernetică

Statele Unite, Coreea de Sud și Japonia au convenit asupra unor noi inițiative pentru a răspunde amenințărilor Coreei de Nord în spațiul cibernetic, lansărilor...

Toate sticlele de vin vor avea cod QR. Legislația a intrat în vigoare

Industria producătorilor de vin se confruntă cu o schimbare semnificativă, odată cu intrarea în vigoare a noii legislații UE. Potrivit acesteia, producătorii de vin...
Ultima oră
Pe aceeași temă