12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportIgaş: 100 de angajaţi ai administraţiilor fiscale din Arad, daţi afară

Igaş: 100 de angajaţi ai administraţiilor fiscale din Arad, daţi afară

Senatorul PDL de Arad Traian Igaş, fost ministru al Administraţiei şi Internelor, afirmă că patru administraţii fiscale din judeţ vor fi desfiinţate, iar o sută de angajaţi urmează să fie disponibilizaţi, relatează Mediafax.

Traian Igaş arată, într-un comunicat de presă transmis marţi, că “în aceste zile intră în vigoare ordonanţa prin care Guvernul Ponta începe prima etapă de destructurare a judeţului Arad, prin reorganizarea ANAF, care înseamnă desfiinţarea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad”.

“Preocupările parlamentarilor USL de Arad trebuie să se concretizeze în stoparea desfiinţării administraţiilor fiscale din judeţ, pentru că, din cele zece existente în prezent, patru vor fi desfiinţate. Şi aici vorbim despre administraţiile fiscale din Nădlac, Pecica, Curtici şi Pâncota. În urma acestor desfiinţări, cei care şi-au dat terenul în arendă din Nădlac, Pecica şi Curtici vor fi obligaţi să se deplaseze până la Arad pentru a-şi plăti contribuţiile, iar cei din Pâncota, la Ineu”, se arată în comunicatul lui Igaş.

Senatorul mai arată că “în jur de o sută de oameni vor fi daţi afară” în urma acestor restruturări, iar “relaţia contribuabil-Fisc se va îngreuna”.

“În traducere, realocarea de personal «în limita numărului de posturi aprobat», aşa cum spune ordonanţa de urgenţă, înseamnă disponibilizări“, afirmă fostul ministru.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad, Călin Arusti, a declarat, pentru Mediafax, că nu se cunoaşte încă modul în care reorganizarea ANAF va afecta administraţiile fiscale din judeţ.

“Se ştie sigur doar că va apărea structura regională, dar aşteptăm Hotărârea de Guvern, care va aduce lămuririle necesare. În acest moment, nu cunoaştem nici care administraţii fiscale vor fi desfiinţate şi câţi angagaţi vor fi afectaţi”, a spus Arusti.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercurea trecută, cele opt sedii ale direcţiilor financiare regionale, precum şi sediile regionale ale Direcţiei Antifraudă a ANAF, anunţa premierul Victor Ponta, care arăta că sediile regionale ANAF au fost stabilite în funcţie de cel mai mare număr de contribuabili.

Decizia a fost adoptată de Guvern printr-o hotărâre de reorganizare a ANAF.

“Toate cele opt sedii ale direcţiilor finanţelor publice regionale şi antifraudă au fost aprobate. Principiul a fost acela ca administraţia fiscală regională să fie în cel mai mare oraş, care are cel mai mare număr de contribuabili”, spunea Ponta.

El arăta că sedii ale administraţiei financiare regionale vor fi înfiinţate la Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti.

Un alt astfel de sediu va fi înfiinţat la Galaţi, completa ulterior Guvernul printr-un comunicat.

“Stabilirea sediilor regionale s-a realizat pe baza deciziei Guvernului. Propunerile au fost în favoarea municipiilor cu pondere economică semnificativă şi în care nivelul realizat al veniturilor bugetare şi numărul de contribuabili sunt ridicate, cu luarea în considerare şi a criteriului geografic”, se arăta în comunicat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă