20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportHorea Uioreanu (PNL) îi semnalează lui Ponta nereguli la descentralizare

Horea Uioreanu (PNL) îi semnalează lui Ponta nereguli la descentralizare

Preşedintele Consiliului judeţean Cluj, liberalul Horea Uioreanu, i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta în care îi semnalează unele nereguli ale procesului de descentralizare, informează B1 TV.

“Din păcate, înainte de a intra în vigoare această lege, a început un adevărat proces de devalizare a acelor structuri care vor trece la autorităţile judeţene şi locale. Bunurile materiale ale acestora sunt transferate pe şest şi extrem de rapid de la actualii administratori spre agenţiile şi instituţiile care rămân în subordinea ministerelor. Astfel, autoturismele din patrimoniul Agenţiilor Judeţene de Protecţie a Mediului au fost transferate, printr-o simplă semnătură, spre Garda de mediu, structură care rămâne la ministerul de resort. Probabil că mai sunt situaţii similare, eu fac referire la cele care mi-au fost deja aduse la cunoştinţă”, susţine Horea Uioreanu.

Preşedintele CJ Cluj spune că în acest fel nu mai este mult până când se va proceda la fel şi cu aparatura tehnică, mobilierul şi calculatoarele, notează Foaia Transilvană.

“Există, oare, persoane care au interesul ca instituţiile descentralizate să nu mai poată funcţiona astfel ca oponenţii politici să poată spune că acest proces este un eşec şi că autorităţile judeţene şi locale nu sunt capabile să gestioneze şi să coordoneze serviciile şi instituţiile care trec în subordinea lor? Îndrăznesc să sper că nimeni din USL, fie el membru al Guvernului sau simplu membru de partid, nu-şi doreşte aşa ceva!”, adaugă Uioreanu.

Acesta cere premierului Ponta să dispună “revocarea dispoziţiilor existente şi care prevăd devalizarea acelor structuri ce urmează a fi preluate şi să interzicerea emiterii unor ordine guvernamentale similare”.

Cele mai citite

6 piese de mobilier esențiale în amenajarea unei camere pentru tineret

Cu siguranță, amenajarea unei camere pentru tineret este o sarcină care necesită atenție și creativitate....

Dan Podaru o invită pe Clotilde Armand la o dezbatere publică

Edilul in functie al sectorului 1, Clotilde Armand, se ascunde in spatele acuzatiilor și evita dezbaterile reale cu contracandidatii sai, susține Dan Podaru, propunerea...

Ce trebuie să ştii înainte de a pleca în vacanță pentru prima oară cu copiii

Prima vacanță cu copiii poate fi o experiență minunată, dar și o provocare. În timp ce oferă oportunitatea de a crea amintiri de neuitat...
Ultima oră
Pe aceeași temă