16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportHellvig cere demisia de la Cotroceni a consilierilor prezidenţiali implicaţi în Mişcarea...

Hellvig cere demisia de la Cotroceni a consilierilor prezidenţiali implicaţi în Mişcarea Populară

Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, susţine că acei consilieri prezidenţiali care şi-au anunţat implicarea în Mişcarea Populară ar trebui să demisioneze de la Cotroceni, întrucât în noua postură sunt plătiţi din bani publici pentru a “netezi calea politică viitoare” a lui Traian Băsescu, informează Mediafax.

“Cred că acei consilieri prezidenţiali care doresc să îl sprijine pe domnul Băsescu în cariera sa politică de după Cotroceni ar trebui să-şi dea demisia din funcţiile publice pe care le ocupă (chiar dacă legea nu le impune) şi apoi să construiască dreapta sau stânga, depinde cum vor mai simţi la acel moment”, susţine Hellvig într-o postare pe blog.

De asemenea, secretarul general al PNL susţine că alegătorii sunt în postura de a fi “luaţi de proşti de o gaşcă de şmecheri de stângo-dreapta”, în timp ce “Traian Băsescu încearcă din nou să manipuleze publicul, să fure startul şi să fraudeze o competiţie”.

În acelaşi timp, Hellvig spune că dilema lui Cristian Diaconescu din octombrie 2011, când lansa Platforma de Stânga, privind persoanele care pot determina “modernizarea” şi schimbarea destinului “stângii româneşti” şi-a găsit rezolvarea.

“Azi, dilema sa a fost depăşită: a aflat cine alţii decât progresiştii stângişti pot relansa societatea: dreptacii băsişti”, afirmă liberalul.

De asemenea, el susţine că libertatea de asociere într-o fundaţie nu este îngrădită în mod legal consilierilor prezidenţiali, însă în cazul Mişcării Populare aceştia folosesc bani publici pentru a pregăti viitorul politic al preşedintelui după 2014.

“Este imoral să fii consilierul preşedintelui ţării şi să faci jocurile acestuia în pregătirea vieţii şi activităţii sale post prezidenţiale (…) Mă preocupă modul în care se foloseşte de paravanul numit consilieri şi de modul în care consilierii pe banii statului se oferă drept paravan la scenă deschisă”, a mai precizat Hellvig.

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a anunţat, luni, într-o postare pe blog, că a decis, împreună cu “colegii” săi, să iniţieze procedurile pentru înfiinţarea Fundaţiei “Mişcarea Populară”, menţionând că “noua formă de expresie” îşi propune să promoveze valorile de centru-dreapta.

“Astăzi am decis, împreună cu colegii mei, să iniţiem procedurile pentru înfiinţarea Fundaţiei «Mişcarea Populară». Ştiu că acest subiect va capta atenţia presei româneşti şi a opiniei publice deopotrivă – semn că noua noastră formă de expresie, care îşi propune să promoveze valorile de centru-dreapta, este aşteptată atât ca nouă platformă socio politică, dar şi un real catalizator pentru implicarea societăţii româneşti în elaborarea şi implementarea deciziilor majore care ne privesc”, scrie Diaconescu.

El menţionează “liniile principale ale obiectivelor” celor care au iniţiat acest demers, respectiv “modernizarea României, păstrarea orientării proeuropene şi proatlantice ca unica soluţie pentru România, reforma constituţională, stimularea clasei de mijloc, locuri de muncă pentru tineret, criterii de integritate pentru o clasă politică adaptată la valorile Uniunii Europene, reformarea sistemului de educaţie orientat spre performanţă, stat de drept eficient bazat pe principii constituţionale solide, promovarea culturii româneşti precum şi stimularea afirmării tinerelor talente, stimularea elaborării unor strategii pentru dezvoltarea agriculturii, industriei IT şi a turismului prin consultarea categoriilor profesionale specializate, dialog continu cu românii care trăiesc în afara graniţelor precum şi identificarea oportunităţilor pentru încurajarea acestora de a reveni acasă, strategii vizând încurajarea tinerilor care au studiat în străinătate pentru a-şi pune competenţele în slujba României”.

“Misiunea acestei fundaţii este deschisă tuturor celor care doresc să promoveze o Românie modernă”, mai scrie Cristian Diaconescu.

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu scrie, pe contul său de Facebook, că se va înscrie în Fundaţia “Mişcarea Populară”, a cărei iniţiere a fost anunţată anterior, pe blogul său, de Cristian Diaconescu, la rândul său consilier prezidenţial.

“Eu mă voi înscrie în Fundaţia «Mişcarea Populară». Câţi dintre voi vor face la fel?”, notează Lăzăroiu.

“Şi eu subscriu, Sebastian”, a scris pe Facebook şi Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui.

“Fireşte că mă voi alătura Fundaţiei Mişcarea Populară. Undeva trebuie reîncepută construcţia unui pol de dreapta pentru viitor!”, a notat pe contul său de Facebook şi consilierul prezidenţial Iulian Chifu.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă