15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportGuvernul ar putea emite ordonanţe, în perioada vacanţei parlamentare

Guvernul ar putea emite ordonanţe, în perioada vacanţei parlamentare

Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de lege prin care să emită ordonanţe în perioada vacanţei parlamentare din ianuarie 2016, în domenii precum cel al finanțelor publice și economiei, dezvoltare regională și administrație publică, justiție, muncă și protecție socială, agricultură, dezvoltare rurală și mediu, comunicații și societate informațională, transporturi și cultură. Proiectul urmează să fie transmis spre aprobare Parlamentului, în procedură de urgenţă, potrivit Mediafax.

Astfel, în domeniul finanțelor publice, Guvernul vizează, printre altele, modificarea procedurilor naționale în domeniul ajutorului de stat și modificarea legii privind vânzarea produselor și garanțiilor asociate acestora.

Pentru dezvoltare regională și administrație publică, Executivul își propune să completeze Programul Național de Dezvoltare Locală, să modifice legea privind performanța energetică a clădirilor și pe cea de organizare și exercitare a profesiei de arhitect.

În ceea ce privește justiția, Executivul urmărește să reglementeze statutul personalului de probațiune și să completeze legea privind cazierul judiciar, iar în domeniul muncii și protecției sociale, Guvernul vizează legislația privind formarea profesională a adulților și aprobarea cotizației anuale de participare a României la Asociația Internațională a Securității Sociale.

Pentru agricultură, dezvoltare rurală și mediu, Executivul își propune să modifice acte normative din domeniul producției, circulației și comercializării alimentelor, al produselor agroalimentare ecologice, al pomiculturii sau al regimului ariilor protejate, al conservării habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice.

În transporturi sunt vizate acte normative care reglemetează gestionarea siguranței circulației pe infrastructura rutieră, transportul în regim de taxi și închiriere ș.a.

Ordonanțele emise de Guvern în perioada vacanței parlamentare vor fi supuse spre aprobare Parlamentului, până la începutul primei sesiuni parlamentare a anului 2016.

 

Cele mai citite

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Atacurile asupra libertății presei, la nivel mondial, s-au intensificat. Siguranța jurnaliștilor în România, motiv de îngrijorare

Atacurile politice asupra libertăţii presei, inclusiv detenţia jurnaliştilor, suprimarea instituţiilor media independente şi difuzarea pe scară largă a dezinformării s-au intensificat în mod semnificativ...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...
Ultima oră
Pe aceeași temă