16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportGrapini: Legea turismului va fi discutată în Parlament în acest an. Patronatele...

Grapini: Legea turismului va fi discutată în Parlament în acest an. Patronatele lucrează la propuneri

Proiectul Legii turismului va fi discutat în Parlament în acest an, dar nu în primele luni deorece patronatele de profil au nevoie de mai mult timp pentru a realiza o propunere în acest sens, a declarat vineri ministrul delegat pentru IMM, Turism şi Mediul de Afaceri, Maria Grapini, informează Mediafax.

“Patronatele de profil lucrează în prezent la o propunere pentru Legea Turismului, pentru ca în urma consultărilor dintre toate asociaţiile patronale din turism să se ajungă la o variantă care să convină tuturor”, a spus Grapini.

Ea a afirmat că în acest an nu va fi aplicată nicio reducere de TVA în domeniul turismului, măsură solicitată în multe rânduri de patronatele de profil.

Pe de altă parte, ministrul delegat a arătat că mediul de afaceri trebuie să se pună de acord asupra numărului de târguri la care participă, în prezent fiind 60 de astfel de evenimente în domeniul turismului.

Citeşte şi Grapini: Impozitul forfetar va viza, dacă va fi introdus, doar anumite domenii, precum turismul

“Am convenit ca directoarea Direcţiei de marketing să transmită o listă a târgurilor tuturor patronatelor, care vor analiza care este eficient şi care nu. Nu ministerul trebuie să stabilească târgurile”, a adăugat Grapini.

Altă măsură vizează reînfiinţarea reprezentanţelor de turism la nivel teritorial.

“Vom reînfiinţa reprezentanţele de turism, dar sub altă formă. Am găsit desfiinţate birourile de control. (…). Aş vrea ca noile structuri să aibă responsabilităţi mai mari, nu doar de control, să fie pârghia de lucru a ministerului în zonele pe care le reprezintă. Săptămâna viitoare vom deschide formarea reprezentanţelor de turism. Vrem să avem 8-10 reprezentanţe în toată ţara, în care să lucreze două persoane”, a spus Grapini.

În ceea ce priveşte activitatea de turism din afara ţării, unde România are nouă birouri turistice, ministrul a spus că sunt solicitări de la ambasade pentru extinderea reţelei.

Cele mai citite

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...
Ultima oră
Pe aceeași temă