14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportGheorghe Falcă ar putea deveni liderul Opoziţiei interne anti-Blaga

Gheorghe Falcă ar putea deveni liderul Opoziţiei interne anti-Blaga

 

Socotelile preşedintelui filialei arădene a PDL, Gheorghe Falcă, sunt încurcate de apariţia unui nou dosar penal şi a mai multor plângeri penale.

liliana.brad@romanialibera.ro

Finul preşedintelui Traian Băsescu, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, ar putea trece la Mişcarea Populară. Mai mult, unele zvonuri afirmă că Gheorghe Falcă ar putea candida pentru un mandat de europarlamentar pe listele Mişcării Populare la alegerile din luna mai.

Voturi pentru EBA

La Arad, situaţia în rândul democrat-liberalilor este tensionată. Preşedinte al filialei arădene este primarul Aradului, Gheorghe Falcă, finul preşedintelui Traian Băsescu. Dacă Falcă trece la Mişcarea Populară şi îşi dă demisia din PDL, el îşi pierde mandatul de primar. El poate deveni membru numai dacă este exclus din partid, lucru puţin probabil. Biroul Naţional al PDL nu va trece la excluderi, deoarece ar însemna că face direct jocul popularilor, spun surse din cadrul Mişcării Populare. La rândul lor, surse din interiorul PDL Arad spun însă că situaţia este incertă. Primarii democrat-liberali sunt supuşi unor presiuni pentru a aduce voturi la alegerile europarlamentare pentru Mişcarea Populară şi pentru fiica preşedintelui Băsescu, Elena Băsescu.

Dosar penal, plângeri penale şi sesizări la ANI

Leontin Aslău, prim-vicepreşedinte al filialei arădene a Partidului Conservator, a anunţat că pe numele primarului Aradului a început urmărirea penală într-un nou dosar, cel al lucrărilor efectuate la preţuri exorbitante pe strada Meţianu. El a explicat în cursul anului trecut că Primăria Aradului a reabilitat strada Meţianu la costuri uriaşe. Băncile de pe Meţianu au costat peste 8.000 de euro/bucata, fiind plătite de Primărie la preţ de autoturism. Leontin Aslău a contactat firma producătoare a mobilierului stradal achiziţionat de Primărie şi a avut surprize. „Am solicitat o ofertă pentru acelaşi tip de bancă iar preţul oferit a fost de 1283,36 de euro, TVA inclus, pentru o bancă şi nu 8250 de euro cât a plătit Primăria”, a arătat Leontin Aslău. Prim-vicepreşedintele filialei arădene a Partidului Conservator a declarat că după începerea urmăririi penale în noul dosar legat de lucrările la preţuri exorbitante de pe strada Meţianu, vor urma şi alte dosare pe numele primarului Gheorghe Falcă. El a spus că sunt mai multe plângeri penale pe numele lui Gheorghe Falcă şi că a depus o sesizare şi la Agenţia Naţională de Integritate pentru un conflict de interese între Primăria Aradului şi firma soţiei primarului Falcă.

Planul lui Falcă deconspirat

Conform site-ului www.arad24.net, Gheorghe Falcă ar putea trece la Mişcarea Populară, unde va candida pe listele de europarlamentari. Leontin Aslău a prezentat un scenariu prin care Gheorghe Falcă, deşi este preşedinte al PDL Arad, va încerca să ajungă la Bruxelles. Finul preşedintelui Băsescu va demisiona din PDL, va pierde Primăria Aradului, va trece la Mişcarea Populară unde va avea un loc eligibil pe listele de la europarlamentare şi o va ajuta în acest fel şi pe EBA – Elena Băsescu, fiica naşului său. Astfel, Falcă va avea cinci ani de linişte la umbra Parlamentului European.

Unificarea dreptei cu ajutorul finului

Surse din cadrul PDL Arad spun însă că au fost discutate şi alte scenarii în partid. Gheorghe Falcă, dacă rămâne la PDL, nu are decât de câştigat. Pentru că a fost contracandidatul lui Cătălin Predoiu în alegerile interne din PDL care au dus la nominalizarea pentru candidatura la prezidenţiale, el a avut ocazia să se facă cunoscut în toate organizaţiile din ţară. Dacă PDL nu-şi va atinge ţinta la alegerile europarlamentare, aceea de a obţine mai multe voturi decât PNL, Gheorghe Falcă ar deveni principala voce a opoziţiei din interiorul partidului şi îi va cere demisia lui Vasile Blaga, actualul preşedinte PDL. Gheorghe Falcă ar avea şanse mari să preia preşedinţia PDL şi ar putea participa la realizarea unificării PDL cu Mişcarea Populară şi cu FC, partidul fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu, care a devenit senator de Arad pe listele Alianţei România Dreaptă (PDL-FC-PNŢCD) cu sprijinul direct al lui Gheorghe Falcă, în condiţiile în care finul preşedintelui Traian Băsescu a fost un adevărat şef de campanie pentru liderul FC. Gheorghe Falcă a evitat să comenteze aceste scenarii.

Gheorghe Falcă este unul dintre cei mai puternici lideri locali ai PDL

Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă