12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportGeoana: Solutia crizei, Tariceanu sa vina in fata Parlamentului, iar Basescu sa...

Geoana: Solutia crizei, Tariceanu sa vina in fata Parlamentului, iar Basescu sa fie suspendat

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, astazi, ca este necesara "o solutie globala" la actuala criza politica, adica premierul Tariceanu sa vina in fata Parlamentului cu o propunere de Guvern restructurat, iar presedintele Basescu sa fie suspendat din functie.

Geoana a declarat ca afirmatiile premierului Calin Popescu Tariceanu despre "decesul" Aliantei reprezinta "o confirmare a unui deces al Aliantei care s-a produs de multe luni".

Presedintele PSD a apreciat ca principala cauza a actualei crize politice "profunde" o constituie "disputa politica" dintre presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu si cea dintre PNL si PD.

"Premierul Calin Popescu Tariceanu nu a facut decat sa constate decesul Aliantei PNL-PD, iar acum trebuie sa faca un prim pas catre gasirea unei solutii la criza politica, iar PSD il asteapta sa vina cat mai repede in fata Parlamentului cu o propunere de guvern restructurat, pentru a vedea daca are sau nu sprijinul necesar", a adaugat el.

Geoana a declarat ca este necesara gasirea unei "solutii globale" la actuala criza politica, aceasta solutie implicind atat propunerea unei formule restructurate a Executivului din partea premierului, cat si suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu.

El a precizat ca demersurile implicate de procedura suspendarii din functie a presedintelui Traian Basescu trebuie sa continue in ritmul stabilit, catalogandu-l, totodata, pe seful statului ca fiind "a doua cauza a triunghiului politic conflictual".

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă