-1.1 C
București
joi, 27 ianuarie 2022
AcasăSportGeoana il ameninta pe Tariceanu ca n-apuca 2008

Geoana il ameninta pe Tariceanu ca n-apuca 2008

PSD ia in calcul in continuare posibilitatea depunerii unei motiuni de cenzura la adresa Guvernului Tariceanu in sesiunea parlamentara din toamna, chiar daca o parte din proiectele legislative ale PSD au trecut favorabil prin votul in Parlament.

Din toamna, vor exista destule momente in care se va pune problema sustenabilitatii acestui Guvern. Cred ca Guvernul Tariceanu va apuca 2007, dar nu suntem siguri ca va apuca 2008", a declarat Mircea Geoana. Potrivit lui Geoana, PSD va fi foarte atent la proiectul de buget pentru 2008 si ca acesta sa includa sumele necesare pentru cresterea pensiilor si va observa situatia subventiilor acordate tarii nostre de catre Comisia Europeana. Acestea ar putea fi reduse, dupa unele surse, cu circa 25% din valoare, incepand cu toamna acestui an, din cauza faptului ca Romania nu poate absorbi fondurile comunitare. Pe de alta parte, liderul PSD a declarat ca cel mai potrivit calendar pentru eventualele alegeri anticipate ar putea fi unul identic cu data alegerilor locale, in iunie 2008, daca "nu se va produce in toamna o criza majora care sa duca la caderea Guvernului Tariceanu. Mircea Geoana a admis ca, in perioada de negociere anterioara votului in Camera Deputatilor pentru Legea pensiilor, au avut loc negocieri "frontale si dure" cu premierul Calin Popescu Tariceanu, reprezentantii PNL si cei ai Federatiei Pensionarilor din Romania.

"Au fost negocieri frontale si dure, dar nu un troc politic. Ne-am intalnit cu premierul Calin Popescu Tariceanu si i-am spus ca dorim ca romanii sa ajunga la un nivel de trai decent, care sa ajunga la cele 6,4 milioane de lei vechi ce reprezinta valoarea actuala a cosului alimentar. Am decis sa cerem votul de joi in Parlament dupa discutii hotaratoare cu reprezentantii Federatiei Pensionarilor. Am avut intrevederi si cu partidele politice, si cu PNL, dar nu a fost un troc politic", a declarat presedintele PSD. Potrivit lui Geoana, PSD a indicat ca surse pentru cresterea pensiilor procente ce pot fi "trase" din taxele pe vicii, si nu dintr-o eventuala crestere a taxelor si impozitelor stabilite in sarcina populatiei.

Cele mai citite

Republica Moldova ia cu o mână de la România și dă cu cealaltă Rusiei

Republica Moldova se vede pusă din nou în situația de a lua rapid ajutorul pe care-l oferă România, dar în același timp trebuie să...

Video – Cum să pictezi o ușă

How to Paint a Door pic.twitter.com/lPuI1QV2oa — House Beautiful (@HouseBeautiful) January 26, 2022 The post Video – Cum să pictezi o ușă appeared first on casamea.ro.

Căzile freestanding – Cum le montăm și amenajăm baia?

Cu siguranță s-a întâmplat ca atunci când pleci în concediu mare să îți fie bucuria să vezi că baia camerei tale are o cadă freestanding. În acel...
Ultima oră
Pe aceeași temă