16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportGeoana a facut un apel la sobrietate si retinere

Geoana a facut un apel la sobrietate si retinere

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a facut un apel "la sobrietate si la retinere" si a avertizat ca "momentul nu este usor".

"Cer mare, mare atentie. Dintr-o scanteie si dintr-o intamplare putem sa riscam sa avem in Romania un inceput de miscare de strada, de razboi civil, bat in lemn, seamana prea mult cu scenariul ucrainean. Sunt foarte preocupat", a spus Geoana, facand referire la mitingul de sustinere a lui Traian Basescu din Piata Universitatii din Bucuresti.

Geoana si-a indreptat apelul catre premierul Calin Popescu Tariceanu, "presedintele suspendat" Traian Basescu si catre oricare alt om de stat carora, le-a cerut sa se abtina de la "provocari si instigari".

"Faptul ca oamenii se aduna, ca sunt miscari spontane, este un drept legitim cetatenesc. Dar, din informatiile noastre, sunt activisti PD din Bucuresti si din alte orase mobilizati pentru o astfel de actiune, iar Traian Basescu trebuie sa demonstreze ca, intr-adevar, este un om de stat", a spus Geoana care a punctat, insa, ca este dreptul lui Basescu sa participe la miting, daca asta isi doreste.

Mircea Geoana si-a luat angajamentul ca el si colegii sai de la PSD nu vor avea o atitudine de "jubilare, zambete sau amagiri".

"Este un moment greu pentru tara, un moment de mare responsabilitate. Vreau sa fac un apel la presedintele Basescu si la cei de la PD. Le inteleg mahnirea si dezamagirea, dar as vrea sa ii indemn la ratiune si la intelepciune in acest moment, sa descurajeze prin orice mijloace actiuni de strada sau alte miscari riscante care ne-ar putea arunca intr-o zona de agitatie publica si de asociere cu ce se intampla in Ucraina", a adaugat Geoana.

Presedintele PSD a tinut sa clarifice ca social-democratii au convingerea ca, indiferent daca tara are un presedinte interimar, Guvernul si Parlamentul au nevoie de multa liniste si seriozitate.

"Trebuie sa ne intoarcem la agenda cetateanului. Incepand de maine incepe si numaratoarea inversa, fie pentru referendumul de demitere, fie pentru alegerile prezidentiale anticipate, in functie de decizia domnului presedinte Basescu. Indiferent ca este vorba de demisie, de demitere sau de demisie de onoare, domnul Basescu a primit din partea Parlamentului Romaniei un semnal de avertizare foarte serios: nimeni, indiferent cum se numeste, nu are voie sa se joace cu Constitutia natiunii romane", a conchis Geoana.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă