10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalȘoc în Premier League! Juergen Klopp și-a anunțat plecarea de la FC...

Șoc în Premier League! Juergen Klopp și-a anunțat plecarea de la FC Liverpool

După nouă ani petrecuți pe Anfield Road și după ce a cucerit tot ce se putea cu FC Liverpool, antrenorul german Juergen Klopp și-a anunțat plecarea de pe banca tehnică a formației engleze la finalul acestui sezon.

„Am spus deja asta clubului în luna noiembrie. Pot înţelege că este un şoc pentru multă lume în acest moment, când auzi asta prima oară, dar evident că am explicat asta ori cel puţin am încercat să explic. Iubesc absolut totul despre acest club, iubesc totul despre oraş, iubesc totul despre suporterii noştri, iubesc echipa, iubesc personalul. Iubesc totul. Dar faptul că tot iau această decizie vă arată că sunt convins că este cea pe care trebuie să o iau. Cum să spun, am rămas fără energie. Nu am nicio problemă acum, evident, ştiam deja de mai mult timp că va trebui să o anunţ la un moment dat, dar acum sunt absolut bine. Ştiu că nu pot face treaba din nou şi din nou şi din nou şi din nou. După anii pe care i-am avut împreună şi după tot timpul petrecut împreună şi după toate lucrurile prin care am trecut împreună, a crescut respectul pentru voi, a crescut dragostea pentru voi şi cel puţin vă datorez adevărul – şi acesta este adevărul”, a declarat tehnicianul german într-o conferinţă de presă.

VIDEO. Explicațiile antrenorului german

YouTube video

De-a lungul carierei de antrenor, Klopp a pregătit trei formații: pe Mainz 05 (2001-2008), Borussia Dortmund (2008-2015) și FC Liverpool, din 2015 și până în prezent.

La cârma grupării engleze, Klopp a cucerit: un titlu în Premier League (2020), Cupa Angliei (2022), Liga Campionilor (2019), Supercupa Europei (2019), Cupa Mondială a Cluburilor (2019), Supercupa Angliei (2022) şi Cupa Ligii engleze (2022).

În acest moment, Liverpool este lider în Premier League, cu un avans de cinci puncte faţă de Manchester City, care are un meci mai puţin disputat.

„Cormoranii” s-au calificat deja în finala Ligii Angliei, după ce au eliminat-o pe Fulham în semifinale.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă