13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportFotbalS-a terminat pentru Ceferin! Anunțul care îi lasă cale liberă lui Răzvan...

S-a terminat pentru Ceferin! Anunțul care îi lasă cale liberă lui Răzvan Burleanu la șefia UEFA

Preşedintele UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, a anunțat, în timpul Congresului forului fotbalistic european de la Paris, că nu va mai candida pentru un nou mandat la alegerile din 2027.

„Am decis, în urmă cu vreo şase luni, să nu candidez din nou în 2027. Motivul este că, după o vreme, fiecare organizaţie are nevoie de sânge proaspăt, dar mai ales că am fost departe de familie timp de şapte ani”, a afirmat Ceferin, într-o conferinţă de presă.

„Sunt obosit de Covid, obosit de două războaie, obosit de proiecte fără rost precum aşa-numita Super-Ligă”, a mai spus slovenul.

Ceferin, care este preşedintele UEFA din 2016, nu va profita astfel de amendamentul aprobat de Congresul UEFA de la Paris care i-ar fi permis să candideze în 2027. El a fost reales anul trecut în funcţie fără a avea un adversar.

Printre posibilii înlocuitori ai acestuia la șefia UEFA se află chiar Răzvan Burleanu, actualul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF).

În luna decembrie, presa britanică a anunțat că șeful de la FRF ar avea parte de „sprijin în calitate de posibil viitor preşedinte al UEFA”.

„Şef al Federaţiei Române din 2014, Burleanu este considerat a fi un administrator excelent şi responsabil. În vârstă de 39 de ani, are un doctorat pe management organizaţional, care a lucrat în politica din România şi în mai multe grupuri de lucru ale UEFA. Burleanu a fost ales membru al Consiliului FIFA în aprilie 2021”, se arată în argumentația jurnaliștilor cotidianului „The Independent”.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Un bărbat de 43 de ani din Rădăuți a evadat din arestul la domiciliu după ce a fost condamnat la patru ani închisoare

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Rădăuţi este cercetat penal pentru evadare, după ce ar fi părăsit arestul la domiciliu...

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...
Ultima oră
Pe aceeași temă