7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportFotbalRomânia, victorie fără glorie în Andorra. Cum arată clasamentul grupei tricolorilor

România, victorie fără glorie în Andorra. Cum arată clasamentul grupei tricolorilor

Echipa națională de fotbal a României a debutat cu dreptul în preliminariile Campionatului European din 2024, după ce a trecut de Andorra cu scorul de 2-0.

România a obținut o victorie confortabilă, dar fără glorie, mulțumită golurilor marcate de Dennis Man şi Denis Alibec.

Tricolorii au introdus pentru prima dată mingea în ațele porții andorreze în minutul 29, prin Alibec, dar golul a fost anulat pentru ofsaid la Olaru.

Trupa lui Iordănescu a reușit să deschidă scorul șase minute mai târziu, când Man l-a surprins pe portarul Iker Alvarez cu o lovitură de cap la colţul scurt, după o centrare trimisă de Moruţan.

Alibec a dublat avantajul echipei noastre după ce a fost lansat de Răzvan Marin, golul fiind anulat iniţial pentru ofsaid, dar acordat de arbitrajul video (VAR).

În repriza secundă, Man a irosit șansa de a face 3-0, iar Andorra a rămas în zece după ce Marc Rebes a primit două cartonaşe galbene în decurs de trei minute (59-61), ambele pentru faulturi la Darius Olaru.

În ciuda omului în plus, tricolorii nu au mai reușit să înscrie, iar meciul s-a terminat 2-0.

În celelalte meciuri ale grupei, Elveția s-a impus categoric în fața reprezentativei din Belarus, scor 5-0, într-un joc desfășurat pe teren neutru, în Serbia, iar Israel și Kosovo au încheiat la egalitate, 1-1.

Iată clasamentul Grupei I după prima etapă:

Următoarele meciuri din grupă vor avea loc marți, 28 martie. Tricolorii joacă pe teren propriu cu Belarus, în timp ce Elveția va primi vizita Israelului, iar Andorra se va deplasa în Kosovo.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă