10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportFotbalEdi Iordănescu, mesaj ferm pentru toți jucătorii: „Cine vine trebuie să dea...

Edi Iordănescu, mesaj ferm pentru toți jucătorii: „Cine vine trebuie să dea totul”

Selecţionerul echipei de fotbal a României îi pune în gardă pe „tricolori” și le cere acestora implicare totală pentru calificarea la Campionatul European.

Înaintea debutului primei reprezentative în preliminariile Campionatului European din 2024, selecționerul Edi Iordănescu a vorbit, într-un scurt interviu acordat televiziunii Federației, despre modul în care „tricolorii” trebuie să se prezinte pentru a obține calificarea.

„Toţi (n.r. jucătorii) trebuie să înţeleagă un lucru: a trecut perioada în care ne permiteam să ne alintăm, să venim cu jumătăţi de măsură, să ne gândim că merge şi cu puţin efort sau cu puţină muncă. A trecut, acum e perioada în care eu sun adunarea, în care trebuie să dăm tot ce avem mai bun. Acum nu mai există 99%, există doar 100%. Cine vine trebuie să dea totul! Nu mai există toleranţă pentru nimeni, există totul sau nimic pentru echipa naţională”, a spus tehnicianul în vârstă de 44 de ani.

Deși România începe preliminariile cu o formulă din care lipsesc jucători importanți, Iordănescu nu acceptă scuze: „Sunt jucători care ne lipsesc, dar această campanie trebuie să fie una de calificare şi nu una de scuze.”

Totuși, selecționerul nu subestimează niciunul dintre adversari. „Clasamentul grupei trebuie să arate la final obligatoriu cu România în primele două locuri. E obiectivul nostru. Sigur, este o Elveţie care pe hârtie e favorită, apoi Israel şi Kosovo. Vă garantez că sunt echipe care au foarte multe atuuri pentru a spera la o calificare. Ne vom bate cu fiecare adversar”, a mai spus Iordănescu.

„Tricolorii” încep preliminariile pe 25 martie, în Andorra, urmând ca trei zile mai târziu, pe 28 martie, să evolueze pe teren propriu cu Belarus. Primele două clasate se califică la Campionatul European din 2024.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă