20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalRăsturnare de situație în conflictul dintre Mbappe și PSG. Decizia luată de...

Răsturnare de situație în conflictul dintre Mbappe și PSG. Decizia luată de clubul francez

Starul echipei Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe, aflat în conflict cu conducerea clubului şi lăsat în afara lotului de mai multe săptămâni, a fost reintegrat la prima echipă.

„După discuţii foarte constructive şi pozitive între Paris Saint-Germain şi Kylian Mbappe înaintea meciului PSG-Lorient, sâmbătă, jucătorul a fost reintegrat la prima echipă şi a participat la antrenamentul de dimineaţă”, a transmis PSG într-un comunicat dat publicităţii.

„Noi ne dorim ca el să rămână, noi putem repeta de două, trei ori. Dar el nu poate pleca gratuit. Nu este negociabil”, afirmase preşedintele lui PSG, Nasser Al-Khelaifi, la începutul lunii iulie.

Mbappe ar dori să plece liber de la PSG, la finalul sezonului 2023-2024, când îi expiră actualul contract cu campioana en titre a Franţei, ai cărei conducători îl suspectează pe jucător că are deja un acord cu Real Madrid, care ar urma să intre în vigoare în vara anului viitor.

Kylian Mbappe (24 de ani) a refuzat să activeze opţiunea din contractul său cu PSG, care îi poate prelungi şederea pe Parc des Princes până în iunie 2025, lucru care i-a înfuriat pe oficialii clubului parizian. Din acest motiv, căpitanul selecţionatei Franţei a fost lăsat în afara lotului deplasat de PSG în Asia, pentru turneul estival din Japonia şi Coreea de Sud, şi a fost informat că are două variante: îşi prelungeşte contractul cu PSG sau, în caz contrar, trebuie să se transfere la o altă formaţie în această vară, pentru a nu pleca liber anul viitor.

Atacantul francez, campion mondial cu selecţionata ţării sale în 2018 şi finalist la Cupa Mondială 2022 din Qatar, a stârnit interesul mai multor cluburi de top în ultimele zile, printre acestea Chelsea Londra, Manchester United, Tottenham Hotspur şi FC Barcelona.

Mbappe s-a antrenat la centrul de pregătire al clubului parizian, alături de alţi jucători lăsaţi în afara lotului pregătit de Luis Enrique.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Europarlamentarul Ramona Strugariu va candida la funcția de primar în Cluj-Napoca

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreşedinte REPER, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, conform agerpres.ro. "Am intrat în politică tocmai ca să...

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Un român în vârstă de 28 de ani a fost găsit mor într-o piață publică din Genova

O descoperire tragică a avut loc vineri, în jurul orei 16:30, în Piazza Monte Santodin din cartierul Sestri Ponente din Genova, Italia. Cadavrul unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă