13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportFotbalRapid prinde viteză înaintea derby-ului cu FCSB. Universitatea Craiova, răpusă în Giulești

Rapid prinde viteză înaintea derby-ului cu FCSB. Universitatea Craiova, răpusă în Giulești

Rapid a învins-o pe Universitatea Craiova cu scorul de 2-0, în Giuleşti, și s-a apropiat la cinci puncte de rivala FCSB, cu care se va duela etapa următoare.

Pe un Giulești colorat doar în alb-vișiniu, după ce galeria oltenilor a refuzat deplasarea organizată în București, Rapid a început în forță, iar Funsho și Petrila au semnat primele ocazii pentru formația antrenată de Cristiano Bergodi. Craiova a replicat prin Andrei Ivan, șutul său, deviat de Iacob, punându-l la grea încercare pe Horațiu Moldovan.

Rapid a deblocat tabela în minutul 36, prin Funsho, care a pus latul la o centrare excelentă a lui Claudiu Petrila.

În mitanul secund, Rapid i-a pierdut pe Andrei Borza și Claudiu Petrila, ambii părăsind terenul accidentați. Chiar dacă oltenii au căutat insistent egalarea, tot giuleștenii au fost cei care au marcat. Borja Valle a „spart gheața” în tricoul Rapidului și a făcut 2-0, în minutul 79, din pasa lui Alexandru Stan.

Până la final, Mitriță a mai avut un șut periculos de la distanță, iar Funsho a ratat dubla, deși scăpase singur către poarta Craiovei, iar partida s-a încheiat cu victoria alb-vișiniilor, scor 2-0.

„Este o victorie foarte importantă, împotriva unei echipe foarte bune, cum este Craiova. Este meritul băieților, au făcut un meci foarte bun”, a spus tehnicianul Rapidului, Cristiano Bergodi, la finalul partidei. Antrenorul italian a vorbit și despre problemele de lot: „Petrila este o pierdere importantă, un jucător foarte bun și nu e ușor, mai ales după accidentarea lui Rrahmani. Borza are probabil crampe, ne lipsește și Emmers, nici Soni nu poate juca”.

Rapid a bifat astfel cel de-al zecelea meci consecutiv fără înfrângere și s-a apropiat la cinci puncte de liderul clasamentului, FCSB, formație pe care o vor întâlni în etapa următoare, pe Arena Națională. Până atunci, Rapid face „escală” în Ghencea, unde va da piept cu CSA Steaua, miercuri, în grupele Cupei României.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă