30.8 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSportFotbalO formalitate. Gianni Infantino, ca și reales la președinția FIFA

O formalitate. Gianni Infantino, ca și reales la președinția FIFA

Gianni Infantino, actualul președinte al Federaţiei Internaţionale de Fotbal, se află singur, fără rival, în cursa pentru un nou mandat, având practic asigurată şefia FIFA pentru încă patru ani.

Reuniţi în capitala Rwandei pentru al 73-lea Congres al FIFA, delegaţii celor 211 federaţii membre nu vor avea decât o alegere limitată: reconfirmarea lui Infantino (52 ani), singur în cursă, ca la precedenta alegere din 2019, sau o dezaprobare simbolică.

Fostul om de încredere al lui Michel Platini la UEFA (2009-2016), ales neaşteptat la preşedinţia FIFA după o plată suspectă care a dus la demisia fostului mare fotbalist francez şi a fostului preşedinte al FIFA, Sepp Blatter, Infantino are practic asigurat fotoliul de preşedinte până cel puţin în 2027.

Şi dacă statutele organismului mondial de la Zurich prevăd maximum trei mandate de patru ani, Infantino a pregătit deja terenul pentru a rămâne până în 2031, declarând la jumătatea lunii decembrie că este „la primul său mandat”, întrucât mandatul 2016-2019 a fost incomplet.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă