5.5 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSportFotbalLiverpool - Chelsea 2-1. „Cormoranii” se impun și rămân lideri în Premier...

Liverpool – Chelsea 2-1. „Cormoranii” se impun și rămân lideri în Premier League

Liverpool a învins Chelsea cu 2-1 în derby-ul etapei a 8-a din Premier League, consolidându-și poziția de lider al campionatului și continuând seria impresionantă de rezultate.

În fața unui Anfield plin de entuziasm, Liverpool a pornit cu încredere în duelul cu Chelsea, având un parcurs solid în Premier League, cu 6 victorii în primele 7 meciuri. Deși Chelsea a început partida mai bine, dictând ritmul și având posesia în prima jumătate de oră, nu a reușit să pună în pericol serios poarta lui Kelleher. Totuși, meciul a fost marcat de două decizii controversate ale arbitrului, care au reamintit de criticile recente privind utilizarea VAR-ului.

Chelsea domină posesia, Liverpool profită de greșeli

În minutul 29, după o fază în care Colwill a faultat repetat în careu, Liverpool a primit un penalty, transformat fără emoții de Mohamed Salah. Aceasta a fost una dintre puținele șanse clare pentru „cormorani” în prima repriză, dar suficientă pentru a intra la pauză cu avantaj. Statisticile impresionante ale echipei lui Liverpool arătau că, în ultimele 143 de meciuri în care au condus la pauză în Premier League, nu au pierdut niciodată (130 de victorii și 13 egaluri).

Chelsea a ieșit de la cabine mai determinată și a reușit să egaleze rapid, prin Nicolas Jackson, la o fază inițial anulată pentru offside. Totuși, VAR-ul a arătat că francezul Konate l-a ținut pe atacantul lui Chelsea în joc, permițându-i să aducă echipa londoneză la egalitate.

Scorul de 1-1 a rezistat doar câteva minute. Mohamed Salah a creat o fază magistrală, oferind o pasă decisivă perfectă pentru Curtis Jones, care a păcălit apărarea lui Chelsea. Deși fundașii londonezi au crezut că mingea se va îndrepta către Darwin Nunez, Jones a profitat de ezitarea lui Sanchez și a stabilit scorul final, 2-1.

Salah, recorduri istorice

Cu un gol și o pasă decisivă, Mohamed Salah a atins câteva borne importante în Premier League. Egipteanul a ajuns la 34 de meciuri în care a marcat și a oferit o pasă decisivă în aceeași partidă, apropiindu-se de recordul lui Wayne Rooney (36). De asemenea, cu 75 de assist-uri în Premier League, l-a egalat pe legendarul Thierry Henry, un alt nume imens din istoria fotbalului englez.

Victoria o aduce pe Liverpool la 4 puncte în fața lui Arsenal, pe care o va înfrunta în etapa următoare, în timp ce Chelsea coboară pe locul 6, suferind prima înfrângere în deplasare din acest sezon. De asemenea, Arne Slot devine primul antrenor din istoria lui Liverpool care obține 7 victorii în primele 8 meciuri de Premier League.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

AEK Atena și PAOK Salonic au remizat 1-1 în derby-ul din Grecia! Răzvan Lucescu a avut o criză de nervi

AEK Atena și PAOK Salonic au încheiat la egalitate, scor 1-1, în etapa a 8-a din campionatul grec, într-o confruntare marcată de tensiuni pe...

Acțiune de 12 ore a salvamontiștilor pentru salvarea a trei turiști rămași

Salvamontiştii şi jandarmii montani din Argeş au acţionat timp de peste 12 ore, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru salvarea unui grup de...

Alexandru Musi, eroul derby-ului! „Cea mai mare bucurie din carieră”

FCSB a câștigat cu 2-0 derby-ul împotriva lui Dinamo, cu goluri marcate de Bîrligea și Alexandru Musi, tânărul care și-a exprimat satisfacția pentru cea...
Ultima oră
Pe aceeași temă