11.5 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportFotbalKylian Mbappe forțează plecarea de la PSG. Unde ar putea ajunge campionul...

Kylian Mbappe forțează plecarea de la PSG. Unde ar putea ajunge campionul mondial

Superstarul francez Kylian Mbappe nu își va prelungi contractul cu PSG și ar putea ajunge în această vară la Real Madrid, formație cu care a mai negociat în trecut.

După ce s-a despărțit de Lionel Messi, care s-a transferat la Inter Miami, Paris Saint Germain l-ar putea pierde și pe Kylian Mbappe, care a anunțat că nu are de gând să își prelungească înțelegerea cu campioana Franței, scadentă în vara anului 2024.

Conform unui apropiat al clubului finanțat de statul Qatar, fotbalistul în vârstă de 24 de ani a informat-o pe PSG, prin intermediul unei scrisori, că sezonul 2023/2024 va fi ultimul petrecut de el pe Parc des Princes.

Decizia lui Mbappe i-ar putea forța pe șeici să ia în considerare o mișcare pe care ar fi preferat să o evite: vânzarea căpitanului încă din această vară. Totul pentru a nu-l pierde liber de contract, deoarece, în această situație, Mbappe ar putea parafa o înțelegere cu orice altă formație încă din iarnă.

Date fiind aceste condiții, cea mai probabilă destinație pentru Mbappe este Real Madrid, formație pe care acesta o simpatizează încă de când era copil și care i-a oferit un contract fabulos în urmă cu doar un an. În 2022, madrilenii i-au oferit lui Mbappe 25 de milioane de euro pe an, pe lângă controlul total asupra drepturilor sale de imagine. În total, francezul ar fi încasat pe Bernabeu mai bine de 80 de milioane de euro anual.

O potențială pierdere a lui Mbappe, considerat o adevărată „comoară națională” în Franța, nu le-ar pica deloc bine fanilor și ar anunța o criză majoră cu privire la direcția clubului. Chiar dacă a monopolizat întrecerea internă, PSG a eșuat de fiecare dată în încercarea de a pune mâna pe cel mai râvnit trofeu la nivel european, UEFA Champions League, iar fără Mbappe acest obiectiv ar deveni și mai dificil de îndeplinit.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă