13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportFotbalItalia și Turcia, candidatură comună pentru organizarea EURO 2032

Italia și Turcia, candidatură comună pentru organizarea EURO 2032

Federaţiile de fotbal din Italia şi Turcia au trimis o scrisoare la UEFA prin care solicită organizarea în comun a EURO 2032.

Până în prezent, cele două ţări sunt singurele candidate, astfel că, dacă nu vor apărea surprize, această opţiune ar urma să fie acceptată de forul fotbalistic continental.

Decizia a venit după o reuniune desfăşurată în ultimele zile la Roma, între preşedintele Federaţiei italiene, Gabriele Gravina, şi omologul său turc, Mehmet Büyükeksi.

„Federaţia italiană de fotbal (FIGC) a decis să îşi unească forţele, propunând UEFA organizarea în comun a UEFA EURO 2032. Experienţele anterioare de succes (EURO 2020, EURO 2012, EURO 2008), precum şi viitoarele propuneri de candidatură (Regatul Unit şi Republica Irlanda pentru EURO 2023) şi proiectele incitante deja premiate (SUA, Mexic şi Canada pentru Cupa Mondială FIFA 2026) demonstrează că împărţirea unor evenimente de această amploare reprezintă, pe de o parte o cale către implicarea directă a unui număr mai mare de fani şi, pe de altă parte, căutarea unei planificări mai eficiente şi mai durabile”, se precizează în comunicatul FIGC.

În cazul în care UEFA va accepta propunerea prezentată astăzi (vineri), selecţia locurilor gazdă (dintre cele care sunt deja oficial candidate) şi definirea calendarului de meciuri al turneului, pentru care cele două federaţii propun o împărţire în părţi egale în ceea ce priveşte autonomia competenţelor reciproce, ar urma să fie amânate pentru o evaluare ulterioară, adaugă Federaţia italiană.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă