16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportFotbalÎnmormântarea legendarului Pele. VIDEO

Înmormântarea legendarului Pele. VIDEO

Trupul neînsufleţit al legendarului fotbalist Pele, eternul nr. 10 care a marcat generaţii de iubitori ai sportului rege, a ajuns ieri în locul său de odihnă final, un mausoleu de 200 de metri pătraţi din cimitirul vertical din oraşul brazilian Santos, unde o masă de oameni i-a adus un vibrant omagiu, relatează AFP, preluată de Agerpres.

“Acum, el se va putea odihni”, a spus ziariştilor Edinho, unul din cei şase copii ai săi, la intrarea în necropola ecumenică unde ceremonia funerară a avut loc în intimitatea familiei. Acest cimitir, o clădire ultra-modernă de 14 etaje cu faţada imaculată, este cel mai înalt cimitir vertical din lume, conform Cărţii Recordurilor.

YouTube video

La primul etaj, mausoleul unde a fost depus sicriul lui Pele reaminteşte de un stadion de fotbal, cu gazon sintetic şi fotografii ale “Regelui”, a confirmat, marţi, un responsabil cu comunicarea al cimitirului.

Înainte de funeralii, un ultim omagiu al poporului brazilian adus triplului campion mondial s-a încheiat cu un emoţionant cortegiu de patru ore pe străzile din Santos, oraş balnear cu cel mai mare port din America de Sud, la 75 km de Sao Paulo.

Sicriul lui Pele a fost expus timp de 24 de ore în centrul stadionului Vila Belmiro al lui Santos FC, unde Pele a strălucit între 1956 şi 1974.

Peste 230.000 de persoane au trecut prin faţa sicriului, formând o coadă fără încetare, zi şi noapte, de admiratori cu lacrimile în ochi.

Scos apoi de pe stadion într-o maşinuţă electrică, sicriul a fost mutat pe platforma unei maşini de pompieri şi acoperit cu două drapele: cel al Braziliei şi cel al clubului Santos FC.

Citește și:

VIDEO: Brazilia deplânge pierderea legendei fotbalului Pele

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Robert Fico a fost operat din nou! Premierul Slovaciei este în continuare în stare gravă

Premierul slovac Robert Fico, grav rănit miercuri prin împuşcare într-o tentativă de asasinat, a fost vineri operat din nou şi starea sa se menţine...

Problemele pentru celebrii chefi bucătari nu se opresc. Antena 1 dă PRO TV în judecată

Scandalul dintre Antena 1 și cei trei chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, a escaladat, implicând acum și postul de televiziune Pro...

Zeci de comune și orășele l-au îmbogățit cu afaceri mici și multe

Compania Ideas Funding Pack SRL a reușit să se afirme pe piață prin intermediul consultanței oferite comunităților mici. Cu un flux constant de...
Ultima oră
Pe aceeași temă