10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportFotbalÎncă un an fără Hamburg în Bundesliga. VfB Stuttgart rămâne pe prima...

Încă un an fără Hamburg în Bundesliga. VfB Stuttgart rămâne pe prima scenă a fotbalului german

VfB Stuttgart şi-a asigurat menţinerea în Bundesliga, după ce a câştigat ambele manşe ale barajului cu formaţia Hamburg SV.

Ocupanta locului 16 în Bundesliga la finalul sezonului, Stuttgart s-a impus pe teren propriu, cu 3-0, în prima manşă a barajului cu Hamburg, clasată pe locul al treilea în liga secundă, în urmă cu o săptămână.

Luni seară, Sonny Kittel le-a dat însă speranţe celor 57.000 de suporteri ai lui HSV prezenți în tribunele Volksparkstadion, când a deschis rapid scorul, după şase minute de joc.

Stuttgart a egalat însă imediat după pauză, prin francezul Enzo Millot (48), care a reuşit apoi dubla în minutul 64. Oaspeţii au mai punctat încă o dată în timpul adiţional, prin congolezul Silas Katompa.

De la reintroducerea barajului în Bundesliga, doar trei cluburi din eşalonul inferior au reuşit să promoveze: FC Nurnberg în 2009, Fortuna Dusseldorf în 2019 şi Union Berlin în 2019. În total, dintre cele 25 de baraje pentru promovare/menţinere, 19 s-au încheiat în favoarea cluburilor din prima ligă.

Hamburg SV, club istoric al fotbalului german, are în palmares şase titluri de campioană naţională şi o Cupă a Campionilor Europeni, cucerită în 1983, şi a petrecut 55 de sezoane consecutive în Bundesliga, până în 2018, când a retrogradat.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă