15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportFotbalVfB Stuttgart, victorie la scor de neprezentare în barajul de menținere în...

VfB Stuttgart, victorie la scor de neprezentare în barajul de menținere în Bundesliga

VfB Stuttgart a învins-o cu scorul de 3-0, pe teren propriu, pe SV Hamburg, în manşa întâi a barajului pentru menținerea în Bundesliga.

Deși sărbătorise săptămâna trecută promovarea în prima ligă germană, la finalul meciului câștigat cu 1-0 la Sandhausen, Hamburg este foarte aproape de o nouă dezamăgire.

Duminica trecută, atunci când fanii au început să sărbătorească promovarea invadând terenul, Heidenheim a înscris două goluri în minutele de prelungire la Regensburg (3-2) şi a acces în premieră în Bundesliga, trimiţând-o pe Hamburg la baraj.

Vizibil afectată, Hamburg a primit gol încă din minutul 1 la Stuttgart, când grecul Konstantinos Mavropanos a înscris cu capul la un corner executat de Borna Sosa.

Portarul oaspeţilor, Daniel Heuer Fernandes, a respins penalty-ul executat de Serhou Guirassy (minutul 25), dar nu a putut face nimic în faţa fostului său coechipier Josha Vagnoman, care a finalizat o acţiune colectivă (51).

Guirassy şi-a răscumpărat greşeala de la ratarea penalty-ului şi a înscris, cu o lovitură de cap, la un nou corner al lui Sosa (54).

Hamburg a încheiat în zece oameni după eliminarea lui Anssi Suhonen, de-abia intrat în joc.

Acest eşec usturător lasă puţine speranţe lui Hamburg înaintea returului de luni, de pe teren propriu.

Doar trei echipe din eşalonul inferior au reuşit promovarea în urma barajului: Nurnberg în 2009, Fortuna Dusseldorf în 2012 şi Union Berlin în 2019.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

O familie de 9 persoane, dintre care șase copii, din Rafah a fost ucisă într-una tac israelian

Un atac israelian a omorât nouă persoane, dintre care şase copii, toţi membri ai aceleiaşi familii, vineri seara la Rafah, în sudul îndepărtat al...
Ultima oră
Pe aceeași temă