19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalGALERIE FOTO. Rapid, victorie dramatică în derby-ul cu Dinamo. Giuleștenii au petrecut...

GALERIE FOTO. Rapid, victorie dramatică în derby-ul cu Dinamo. Giuleștenii au petrecut alături de fani

Rapid și-a trecut în cont cea de-a doua victorie a anului, după ce s-a impus cu scorul de 2-1 în derby-ul cu Dinamo, grație unui nou gol marcat în prelungiri de Burmaz.

Peste 13.000 de spectatori au înfruntat o vreme friguroasă pentru a asista la cel de-al 116-lea episod al derbyului bucureștean Dinamo – Rapid.

Fără galerie, care a urmărit întâlnirea pe ecranele celor două tabele de marcaj ale stadionului Giuleşti, Rapid a început partida temător și putea primi gol încă din primele secunde, dacă Aioani, debutant între buturile alb-vișinii, nu îl bloca providențial pe Abdallah. Homawoo a ratat o șansă imensă de gol în minutul 19, din fața porții, șutul său fiind blocat in extremis de Paul Iacob. Rapid a replicat prin Hasani și Albu, dar fără rezultat pe tabelă.

Giuleștenii au deschis scorul în minutul 43, prin Jayson Papeau, care a pus latul excelent la o centrare a lui Omar El Sawy. Avantajul oaspeților a ținut doar două minute. Hakim Abdallah a trimis cu călcâiul în poartă șutul ratat al lui Ilic, iar la cabine s-a intrat cu scorul de 1-1.

În partea secundă, pe fondul unui joc mai slab al rapidiștilor, Dinamo putea da lovitura, dar Goncalo Gregorio a trimis peste poartă din 6 metri, iar Dennis Politic a nimerit transversala lui Aioani.

În minutul 71, Adnan Golubovic i-a interzis golul lui Albion Rrahmani, pentru ca pe final să aibă o paradă de senzație în fața lui Borisav Burmaz. Portarul dinamovist nu a mai putut face nimic în minutul 90, când atacantul sârb s-a dovedit a fi din nou omul providențial pentru Rapid. La fel ca și în meciul cu FCU Craiova, Burmaz a marcat golul de trei puncte în prelungiri. Papeau a centrat din flancul drept, Săpunaru a prelungit cu capul, iar sârbul a pivotat în careu și a înscris cu un șut fără speranțe pentru Golubovic.

Imediat după victoria cu 2-1, echipa lui Bergodi a mers către arena din Giulești pentru a sărbători alături de cei aproape 7000 de suporteri alb-vișinii prezenți în tribune.

Victoria îi duce pe giuleșteni la borna 39 în clasamentul Ligii 1, la opt lungimi de liderul FCSB. De cealaltă parte, Dinamo rămâne pe locul 15, cu o „zestre” de 16 puncte.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...
Ultima oră
Pe aceeași temă