13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportFotbal„Câinii roșii” sunt tot mai aproape de retrogradare. Petrolul, victorie la limită...

„Câinii roșii” sunt tot mai aproape de retrogradare. Petrolul, victorie la limită în fața lui Dinamo

Petrolul s-a impus în fața lui Dinamo cu scorul de 1-0, pe „Ilie Oană” din Ploiești, grație golului marcat cu zece minute înainte de final de brazilianul Jair.

Pe o vreme geroasă, peste 7000 de spectatori au fost prezenți în tribunele stadionului „Ilie Oană” din Ploiești pentru a asista la unul dintre derby-urile de tradiție ale fotbalului românesc.

Petrolul a început mai bine și a fost aproape de gol prin Doua, în minutele 20 și 24. Dinamo a replicat în minutul 26 prin Costin, care a încheiat o acțiune solitară cu un șut modest. În minutul 41, gazdele au primit penalty, după o intrare imprudentă a lui Patriche la Musi, dar centralul Marian Barbu a întors decizia după consultarea VAR.

În repriza secundă, Petrolul a stat mai bine fizic, iar golul a picat firesc. În minutul 47, Paul Papp a trimis cu capul din careul mic, dar mingea a lovit bara. Golul „izbăvitor” a venit în minutul 80. Seniko Doua i-a pasat scurt lui Jair, iar brazilianul l-a învins pe Golubovic cu un șut plasat.

La conferința de presă, antrenorul ploieștenilor, Florin Pîrvu, a dezvăluit că, în perioada imediat următoare, la echipă vor mai sosi câțiva fotbaliști. „Petrolul poate și va arăta bine în perioada următoare. Așteptăm să mai vină alături de noi ceva transferuri. Căutăm în compartimentul ofensiv, poate și în cel defensiv. Lucrurile sunt ok, dar așteptăm în perioada scurt următoare să apară și noile transferuri”, a declarat Pîrvu.

Victoria îi propulsează pe „găzari” la borna 30 în clasament și îi apropie de locurile de play-off. De cealaltă parte, fanii alb-roșiilor au tot mai multe motive de îngrijorare. După 22 de etape, Dinamo a bifat patru remize, patru victorii și 13 înfrângeri, iar în acest moment ocupă penultimul loc în clasament, cu 16 puncte. „Câinii roșii” au patru puncte avans față de „lanterna roșie” FC Botoșani, dar sunt la șapte, respectiv opt lungimi de Poli Iași și FC Voluntari, echipele aflate pe locurile de baraj. Pentru elevii lui Kopic urmează derby-ul cu Rapid, în timp ce Petrolul merge la Galați pentru confruntarea cu Oțelul lui Dorinel Munteanu.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă