18 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportFotbalFRF a modificat sistemul competițional al Ligii a 2-a. Ce se întâmplă...

FRF a modificat sistemul competițional al Ligii a 2-a. Ce se întâmplă din sezonul 2025/2025

Începând cu sezonul 2024/2025, Liga a 2-a va trece la un sistem competițional cu 22 de echipe, față de 20, câte iau startul în prezent în competiție, anunță Federația Română de Fotbal (FRF).

Departamentul de Competiții al FRF a propus astăzi, 13 iulie, în cadrul ședinței de Comitet Executiv, modificarea sistemului competițional din Liga a 2-a. Propunerea a fost validată, iar începând din sezonul 2024-2025 al doilea eșalon fotbalistic va avea la start 22 de formații.

Pentru a crește numărul de cluburi, un loc va fi ocupat de o echipă din Liga 3 de la barajul de promovare în Liga a 2-a, care va reuși să iasă învingătoare dintr-o „competiție” formată din semifinale și finală (un singur joc pe terenul primei extrase la „împerechere”), la care vor participa cele mai bune 4 dintre cele 5 echipe învinse în finalele barajelor (un clasament al acestora va fi făcut luând în calcul toate punctele acumulate în cele 4 meciuri de baraj disputate: finale și semifinale. În caz de egalitate la număr de puncte acumulate, conform criteriului enunțat mai sus, departajarea va fi făcută în conformitate cu art. 27 din ROAF, luând în calcul doar meciurile de baraj-finale și semifinale).

Cel de-al doilea loc va fi ocupat de o echipă din Liga a 2-a prin eliminarea în sezonul 2023-2024 a barajului dintre ocupantele locului 5 din fiecare grupă de play-out.

Cele 22 de formații vor juca, la fel ca până acum, un singur tur în sezonul regular, urmând ca la final să fie repartizate într-o grupă de play-off cu 6 echipe și două grupe de play-out cu câte 8 echipe, una mai mult față de numărul din prezent.

FOTO: frf.ro

Primele două echipe din play-off vor promova direct, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor juca baraje de promovare/menținere în Liga 1, la fel ca până acum. 5 echipe vor retrograda la finalul sezonului: ultimele două din grupele de play-out și încă una dintre ocupantele locurilor 6, care se vor întâlni la baraj.

Ca urmare a modificării sistemului competițional, a crescut numărul de jocuri, trei partide în plus pentru echipele din play-out și două partide mai mult pentru cele din play-off. Astfel, pauza competițională va fi și ea mai mică.

Totodată, prin creșterea numărului de echipe se va mări și baza de selecție a echipelor naționale de juniori și tineret, având în vedere cotele de jucători Under de la Liga a 2-a.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă