10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportFotbalFRF nu va interveni în conflictul dintre suporterii echipelor FCSB și CSA...

FRF nu va interveni în conflictul dintre suporterii echipelor FCSB și CSA Steaua

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal(FRF), Răzvan Burleanu, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că FRF nu doreşte să intre în conflictul dintre suporterii echipelor FCSB şi CSA Steaua în privinţa stadionului din Bulevardul Ghencea, potrivit agerpres.ro.

El a evitat să spună care dintre echipe va putea spune că va juca “acasă” pe stadionul Steaua, după ce FCSB a primit acceptul de a evolua în partidele de pe teren propriu pe arena din Ghencea.

“Depinde pe cine întrebi. Nu vrem să intrăm în acest conflict dintre fanii FCSB şi fanii CSA Steaua, mai ales că sunt doi membri afiliaţi ai Federaţiei Române de Fotbal, în moment de faţă un club evoluează în Liga I şi unul în Liga a II-a”, a spus Burleanu.

Oficialul FRF a precizat că accesul pe stadioanele Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf nu ar trebui restricţionat pe criterii subiective.

“Stadioanele Steaua, Giuleşti şi Arcul de Triumf reprezintă trei investiţii majore ale statului român în infrastructura fotbalistică şi una dintre principalele moşteniri ale EURO 2020. Accesul nu poate fi restricţionat pe criterii subiective, ai nevoie de nişte proceduri clare şi transparente în ceea ce priveşte utilizarea unui asemenea stadion, aceasta a fost poziţia noastră, întotdeauna”, a mai spus Burleanu.

În ceea ce priveşte diferendul cu patronul FCSB, Gigi Becali, Burleanu a spus că va discuta cu acesta doar după ce îşi va prezenta scuze femeilor care activează în fotbal, precizând totodată că preşedintele Valeriu Argăseală a primit mandat pentru a fi prezent la Comitetul Executiv al FRF.

“Domnul Argăseală este un profesionist desăvârşit şi în toată această perioadă a fost liantul dintre FRF şi FCSB şi în continuare, dacă îşi va continua sau nu mandatul în Comitetul Executiv, ar rămâne această parte a acestui dialog instituţional. Fiindcă, în ciuda acestui acestei relaţii dintre patron şi administraţia FRF, ai nevoie totuşi de acest dialog deschis cu clubul FCSB. Sunt sigur că a avut un acord din partea patronului pentru a fi prezent astăzi la şedinţa de Comitet Executiv. Nu am mai vorbit cu patronul FCSB, fiindcă întâi trebuie să îşi ceară scuze unor doamne care activează în fenomenul fotbalistic şi abia după aceea”, a mai spus Răzvan Burleanu.

FRF va sta deoparte în conflictul suporterilor dintre FCSB și CSA Steaua, ultima dispută pornind de la programarea partidelor pe stadionul din Ghencea

Echipa de fotbal FCSB va disputa prima partidă de pe teren propriu din sezonul 2023-2024 al Superligii, cu Dinamo Bucureşti, pe stadionul Steaua, au declarat, marţi, surse din cadrul CSA Steaua, potrivit agerpres.ro.

“FCSB a depus o cerere pentru a disputa meciul cu Dinamo din etapa a doua pe stadionul Steaua, s-a făcut un raport şi a fost aprobat de ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, în baza legii, fiind un stadion aflat în proprietatea statului, construit din fonduri publice, de utilitate publică. Există o comisie de negociere care va stabili preţul chiriei arenei, în funcţie de mai multe aspecte”, a precizat sursa citată.

Derbyul FCSB – Dinamo, din cadrul etapei a 2-a a Superligii este programat la 22 iulie, de la ora 21:30 şi reprezintă prima partidă disputată de formaţia patronată de Gigi Becali pe stadionul Steaua.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă