13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportFotbalFotbalul se întoarce acasă! UEFA a anunțat unde vor avea loc EURO...

Fotbalul se întoarce acasă! UEFA a anunțat unde vor avea loc EURO 2028 și EURO 2032

UEFA a anunțat că turneul final al EURO 2028 va avea loc în Marea Britanie și Irlanda, în timp ce EURO 2032 se va disputa în Italia şi Turcia.

Comitetul Executiv al UEFA a desemnat Marea Britanie și Irlanda ca gazde ale turneului final al Campionatului European de Fotbal din 2028 și Italia și Turcia ca gazde ale turneului final al Campionatului European de Fotbal din 2032.

Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele UEFA, Aleksander Ceferin, în cadrul unei ceremonii organizate la Casa Fotbalului European din Nyon.

„Aș dori să felicit ofertanții și asociațiile gazdă, a căror dedicare, muncă asiduă și angajament au fost recunoscute astăzi în mod corespunzător. Împreună vom crea ediții de neuitat ale acestui mare turneu care ne va uni și va celebra spiritul sportiv”, a declarat președintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Cele zece stadioane care vor găzdui ediţia din 2028 sunt cunoscute deja, ele fiind utilizate atât pentru fotbal şi rugby, cât şi pentru sporturile galice: Wembley din Londra, City Stadium din Manchester, St James’ Park din Newcastle, Hampden Park din Glasgow, Dublin Arena, National Stadium din Cardiff sau Casement Park din Belfast.

Organizarea EURO 2032 rămâne însă mai misterioasă, după ce Italia şi Turcia au încercat multă vreme separat să candideze pentru găzduirea evenimentului, însă în iulie au decis să îşi unească forţele, fără a dezvălui oraşele gazdă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...
Ultima oră
Pe aceeași temă