25.7 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSportFotbalDecizie de ultim moment în fotbalul european! UEFA nu mai ridică sancțiunile...

Decizie de ultim moment în fotbalul european! UEFA nu mai ridică sancțiunile împotriva echipelor rusești

UEFA a renunţat la reintegrarea selecţionatelor Under-17 ale Rusiei în competiţiile europene, motivând că nu a putut găsi o soluţie tehnică pentru a permite revenirea acestor echipe.

„Punctul de pe ordinea de zi a fost retras, deoarece nu a putut fi găsită nicio soluţie tehnică pentru a permite echipelor ruse să joace”, a afirmat UEFA despre acest plan, căruia i s-au opus cu înverşunare Ucraina şi alte federaţii de fotbal.

Pe 27 septembrie UEFA a decis reintegrarea echipelor ruseşti Under-17 în competiţiile sale încă din acest an.

„Copiii nu trebuie pedepsiţi pentru fapte pentru care responsabilitatea revine exclusiv adulţilor”, a explicat atunci, într-un comunicat, forul fotbalistic european.

Până la decizia UEFA, ruşii erau excluşi din toate competiţiile internaţionale de fotbal, atât cele de club, cât şi cele rezervate echipelor naţionale, după invadarea Ucrainei de către armata rusă, în februarie 2022, decizie luată în comun de UEFA şi FIFA.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Simone Tempestini, favorit să câștige Raliul Clujului pentru a șaptea oară

Un total de 70 de echipaje din 5 țări vor concura în acest weekend la Raliul Clujului, a patra etapă a sezonului, unde Simone...

Șoșoacă și Lazarus, oficial europarlamentari

Diana Iovanovici-Șoșoacă, președintele Partidului S.O.S. România, și Luis-Vicențiu Lazarus sunt în mod oficial europarlamentari, anunță formațiunea politică. „Această victorie nu este doar a noastră, a...

VIDEO. Ciolacu, despre când va fi stabilită data primului tur al prezidențialelor

Premierul Marcel Ciolacu i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale, menţionând că, în urma deciziilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă