10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalEchipa lui Răzvan Lucescu merge în primăvara europeană. Rezultatele complete din Conference...

Echipa lui Răzvan Lucescu merge în primăvara europeană. Rezultatele complete din Conference League

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, s-a impus în deplasare în fața lui Eintracht Frankfurt, scor 2-1, și s-a calificat în optimile de finală ale Europa Conference League.

Formația elenă a câștigat grupa cu o etapă înainte de final, după ce a învins-o pe Eintracht cu 2-1, chiar la Frankfurt, prin golurile marcate de Tomasz Kedziora (55) şi Andrija Zivkovic (73). Pentru gazde a punctat Omar Marmoush (58).

Viktoria Plzen este singura echipă cu maximum de puncte din competiţie, după ce a câştigat în Albania, 1-0 cu kosovarii de la FC Ballkani.

Totodată, reprezentantele Turciei au fost umilite în această etapă. FC Bruges a reuşit o victorie de senzaţie cu Beşiktaş, 5-0 la Istanbul, în timp ce FC Nordsjaelland a surclasat-o pe Fenerbahce cu 6-1.

În total, 11 echipe şi-au asigurat prezenţa în faza următoare a competiţiei, Lille, Slovan Bratislava, Gent, Maccabi Tel Aviv, FC Bruges, Bodo/Glimt, Aston Villa, Fiorentina şi Eintracht Frankfurt, alături de PAOK Salonic şi Viktoria Plzen.

Rezultatele de joi seara:

Grupa A

KI Klaksvik – Slovan Bratislava 1-2
Olimpija Ljubljana – Lille OSC 0-2

Grupa B

KAA Gent – Zaria Lugansk 4-1
Breidablik – Maccabi Tel Aviv 1-2

Grupa C

FC Astana – Dinamo Zagreb 0-2
FC Ballkani – Viktoria Plzen 0-1

Grupa D

Beșiktaș – FC Bruges 0-5
Bodo/Glimt – Lugano 5-2

Grupa E

AZ Alkmaar – Zrinjski Mostar 1-0
Aston Villa – Legia Varşovia 2-1

Grupa F

Cukaricki – Ferencvaros TC 1-2
Fiorentina – KRC Genk 2-1

Grupa G

HJK Helsinki – Aberdeen FC 2-2
Eintracht Frankfurt – PAOK Salonic 1-2

Grupa H

FC Nordsjaelland – Fenerbahce Istanbul 6-1
Spartak Trnava – Ludogoreţ Razgrad 1-2

Câştigătoarele grupelor se vor califica direct în optimile de finală ale competiţiei. Echipele clasate pe locurile secunde vor juca baraje pentru optimile de finală ale competiţiei cu formaţiile clasate pe locurile trei în grupele Europa League.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...
Ultima oră
Pe aceeași temă