11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportFotbalBecali a găsit „antrenor” pentru FCSB. Cine va sta pe banca vicecampioanei

Becali a găsit „antrenor” pentru FCSB. Cine va sta pe banca vicecampioanei

FCSB a numit un nou antrenor cu Licență Pro, după plecarea lui Leo Strizu. Alegerea lui Gigi Becali este Elias Charalambous, un tehnician cipriot de 42 de ani.

După aproape o lună de așteptare, vicecampioana României are din nou un antrenor principal în acte. Este vorba despre Elias Charalambous, un fost internațional cipriot care în sezonul 2012-2013 a îmbrăcat tricoul formației FC Vaslui.

Retras din activitate în 2017, Charalambous și-a început cariera de antrenor ca secund și interimar la AEK Larnaca, după care le-a pregătit pe Ethnikos Achna și Doxa Katokopias. Ultima l-a demis în mai 2022, iar de atunci era liber de contract. Tehnicianul de 42 de ani a semnat un contract valabil până în 2024 și va încasa un salariu lunar de 5000 de euro.

Într-o conferință de presă ținută la palatul din Aleea Alexandru, prilej cu care a confirmat și venirea la FCSB a lui Charalambous, Gigi Becali l-a ironizat pe Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori: „O să-l invităm pe Burchel să îi spună la antrenor ce jucători au voie să joace. O să-l punem pe Burchel să facă schimbările”.

De curând, Comitetul Executiv al FRF a hotărât ca începând din sezonul 2023/2024 să aplice sancțiuni dure antrenorilor care își „închiriază” licența Pro. Astfel, dacă se va constata că Elias Charalambous este folosit ca paravan pentru Mihai Pintilii, cipriotul va fi amendat cu 20.000 de lei și va primi o suspendare de 2 ani. De asemenea, FCSB ar putea fi sancționată cu o amendă de 200.000 de lei. În cazul recidivei sumele se vor dubla, însemnând că penalitățile pot ajunge chiar și la 400.000 lei.

În etapa a doua a play-off-ului, FCSB se deplasează la Sfântu Gheorghe pentru confruntarea cu Sepsi OSK. Meciul are loc luni, de la ora 20:30.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă