32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSportFotbalBecali a găsit „antrenor” pentru FCSB. Cine va sta pe banca vicecampioanei

Becali a găsit „antrenor” pentru FCSB. Cine va sta pe banca vicecampioanei

FCSB a numit un nou antrenor cu Licență Pro, după plecarea lui Leo Strizu. Alegerea lui Gigi Becali este Elias Charalambous, un tehnician cipriot de 42 de ani.

După aproape o lună de așteptare, vicecampioana României are din nou un antrenor principal în acte. Este vorba despre Elias Charalambous, un fost internațional cipriot care în sezonul 2012-2013 a îmbrăcat tricoul formației FC Vaslui.

Retras din activitate în 2017, Charalambous și-a început cariera de antrenor ca secund și interimar la AEK Larnaca, după care le-a pregătit pe Ethnikos Achna și Doxa Katokopias. Ultima l-a demis în mai 2022, iar de atunci era liber de contract. Tehnicianul de 42 de ani a semnat un contract valabil până în 2024 și va încasa un salariu lunar de 5000 de euro.

Într-o conferință de presă ținută la palatul din Aleea Alexandru, prilej cu care a confirmat și venirea la FCSB a lui Charalambous, Gigi Becali l-a ironizat pe Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori: „O să-l invităm pe Burchel să îi spună la antrenor ce jucători au voie să joace. O să-l punem pe Burchel să facă schimbările”.

De curând, Comitetul Executiv al FRF a hotărât ca începând din sezonul 2023/2024 să aplice sancțiuni dure antrenorilor care își „închiriază” licența Pro. Astfel, dacă se va constata că Elias Charalambous este folosit ca paravan pentru Mihai Pintilii, cipriotul va fi amendat cu 20.000 de lei și va primi o suspendare de 2 ani. De asemenea, FCSB ar putea fi sancționată cu o amendă de 200.000 de lei. În cazul recidivei sumele se vor dubla, însemnând că penalitățile pot ajunge chiar și la 400.000 lei.

În etapa a doua a play-off-ului, FCSB se deplasează la Sfântu Gheorghe pentru confruntarea cu Sepsi OSK. Meciul are loc luni, de la ora 20:30.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă