28.5 C
București
vineri, 2 iunie 2023
AcasăSportFotbalICCJ a decis! Procesul pentru palmares dintre CSA Steaua și FCSB se...

ICCJ a decis! Procesul pentru palmares dintre CSA Steaua și FCSB se rejudecă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dispus astăzi rejudecarea procesului în care cluburile de fotbal CSA Steaua şi FCSB se judecă pentru palmares.

Judecătorii de la ICCJ au decis ca procesul dintre CSA Steaua, echipa deținută de Armată, și FCSB, formația patronată de Gigi Becali, să fie rejudecat la Curtea de Apel.

Până la pronunțarea unui nou verdict, palmaresul rămâne neschimbat. Așadar, CSA Steaua deține trofeele din perioada 1947 – 1998, iar FCSB din 2003 și până în prezent. 

„Admite recursul declarat de pârâta Fotbal Club FCSB SA (fostă Fotbal Club Steaua Bucureşti SA) împotriva încheierii din 10 mai 2021 şi a deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie. Admite recursul declarat de intervenienta Asociaţia Salvaţi Steaua împotriva deciziei civile nr. 1034A din 28 iunie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie. Casează încheierea şi decizia recurate şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe de apel. Definitivă”, se arată în decizia de astăzi a instanţei.

În iulie 2019, Tribunalul Bucureşti a atribuit CSA Steaua palmaresul echipei de fotbal Steaua de la înfiinţare, respectiv 1947, până în anul 2003.

Ulterior, FCSB a făcut apel, iar pe 28 iunie 2021 Curtea de Apel Bucureşti a dat parţial dreptate clubului patronat de Gigi Becali, în sensul că CSA Steaua a primit palmaresul doar pentru perioada 1947 – 1998.

FCSB a făcut recurs şi la decizia Curţii de Apel Bucureşti, iar Instanţa supremă a dispus ca procesul să se rejudece la Curtea de Apel București.

Cele două cluburi au mai avut şi alte subiecte de dispută în instanţă, printre care şi cine avea dreptul să folosească numele de „Steaua”. În mai 2018, Instanţa supremă a decis că echipa deţinută de Gigi Becali – Fotbal Club Steaua Bucureşti (FCSB) – nu mai are voie să folosească numele „Steaua” şi „Steaua Bucureşti” fără consimţământul Clubului Sportiv al Armatei (CSA) Steaua.

În consecinţă, FCSB nu are voie să utilizeze marca „Steaua” în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive. 

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ligia Deca: „Dacă nu ne întoarcem în clase săptămâna viitoare, va trebui să ne gândim la prelungirea perioadei de cursuri și a examenelor naționale”

Ministrul Educației a spus, vineri, că examenele naţionale îşi păstrează calendarul, în condiţiile în care cadrele didactice se întorc de săptămâna viitoare în sălile...

CFR Cluj va juca în Conference League. Ardelenii au câștigat barajul cu FCU Craiova

CFR Cluj s-a calificat în Conference League, după ce a câștigat barajul pentru cupele europene jucat împotriva celor de la FC U Craiova, cu...

VfB Stuttgart, victorie la scor de neprezentare în barajul de menținere în Bundesliga

VfB Stuttgart a învins-o cu scorul de 3-0, pe teren propriu, pe SV Hamburg, în manşa întâi a barajului pentru menținerea în Bundesliga. Deși sărbătorise...
Ultima oră
Pe aceeași temă