20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportFormula 1Încă o mutare scandaloasă a Guvernului marionetă PSD. Instituția care a judecat...

Încă o mutare scandaloasă a Guvernului marionetă PSD. Instituția care a judecat plagiatele lui Kövesi și Ponta a fost decapitată

În 2012, o instituție din cadrul Ministerului Educației a analizat tezele de doctorat ale premierului în funcție și ale procurorului-şef al DNA. Aceasta va fi remodelată din perspective politice.

„România liberă“ a scris, miercuri, despre decizia Guvernului de a suspenda toate activitățile Consiliului Național al Cercetării Științifice din cadrul Ministerului Cercetării. Aceeași măsură se va aplica și Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiințifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI).

Citește și: DEZVĂLUIRE. Guvernul Grindeanu a dat o lovitură și cercetării. Mișcarea care permite PSD accesul la banii pentru știință

În ambele cazuri, decizia de reorganizare a fost semnată de Dan Popescu, secretar în cadrul Ministerului Cercetării. Conținutul deciziilor este identic, fiind schimbat doar adresantul: „Domnului Dacian Cosmin Dragoș, președintele Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiințifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării.

Având în vedere schimbările efectuate în structura Guvernului, precum și deciziile necesar a fi luate pentru ducerea la îndeplinire a măsurilor cuprinse în Programul de guvernare aprobat prin Hotărârea Parlamentului nr. 1/2017 pentru acordarea încrederii Guvernului, vă informăm că Ministerul Cercetării și Inovării urmează să emită ordinele de ministru pentru reorganizarea organismelor consultative ale acestuia.

În consecință, vă rugăm să dispuneți cele necesare pentru anularea ședințelor de lucru deja convocate, urmând ca programele ședințelor de lucru să fie făcute numai după publicarea noilor ordine privind atribuțiile și responsabilitățile CNECSDTI ca organism consultativ al Ministerului Cercetării și Inovării“, se arată în adresă. Dacian Cosmin Dragoș nu a răspuns la telefon pentru a se pronunța asupra implicațiilor acestei măsuri.

Pe cine a albit

CNECSDTI este organismul care se asigură că sunt respectate codurile de etică specifice fiecărui domeniu științific. Consiliul soluţio-nează diversele sesizări legate de posibile fraude academice, mai puțin doctoratele, unde se pronunță CNATDCU. În vara anului 2012, când atribuțiile nu erau clar delimitate, -CNECSDTI s-a pronunțat în două cazuri celebre și controversate de plagiat. „Hotărârea nr. 879 din 18 iulie 2012 consfințea faptul că titlul de doctor în Științe Juridice – domeniul Drept a fost obținut de domnul Victor Ponta în concordanță cu legislația în vigoare în anul 2003 și calificarea de plagiat în cadrul tezei de doctorat cu titlul «Curtea Penală Internațională» nu se poate susține.“

De asemenea, „Raportul nr. 940 din 5 septembrie 2012 constată îndeplinirea tuturor procedurilor legale în vigoare la data susținerii tezei de doctorat și apreciază că titlul de doctor în Științe Juridice a fost obținut de doamna Laura Codruța Kövesi în concordanță cu legislația în vigoare în anul 2011“. Ulterior, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor a decis că fostul premier a plagiat, în timp ce pentru Codruța Kövesi a menținut decizia de neplagiat.

Consiliul a dat și o decizie în cazul unui ministru al Guvernului Grindeanu, respectiv Lia Olguța Vasilescu. „Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnolo-gice și Inovării stabileşte, pe baza analizei tuturor infor-mațiilor aflate la dispoziție și menționate în prezentul raport, că acuzațiile de -plagiat nu se susțin“, potrivit unui verdict din iunie 2015.

Măsura se înscrie într-o mișcare mai largă de politizare din Educație și Cercetare.   


 

Parchetul General va ataca în instanță, în cursul zilei de vineri, OUG privind modificarea Codului penal și de procedură penală

Într-o postare pe Facebook, Parchetul General transmite punctul de vedere al Procurorului General referitor la propunerile de modificare a codurilor penale: „Modificările care se vor aduce codurilor penale nu pot fi discreționare. Ele ar trebui să fie rezultatul unei viziuni unitare a unui corp de juriști de elită, iar România are juriști reputați!”, a precizat Augustin Lazăr.


 

Ce spun jurnaliștii România liberă pe această temă: 

Sabin Orcan, director editorial
Grațierea lui Dragnea și dilema lui Farfuridi

Motivul protestelor nu e că PSD vrea să legifereze, prin ordonanță, o grațiere colectivă și modificarea Codului Penal. Au mai luat și alții decizii discutabile referitoare la Justiție (inclusiv fosta guvernare tehnocrată) și n-a protestat atâta lume. Adevăratul motiv e că, de astă-dată, cei care inițiază ordonanțele sunt chiar potențialii lor beneficiari. Când anunți că vrei să rezolvi problema pușcăriilor, dar prevezi, negru pe alb, că vor fi grațiați și cei condamnați cu suspendare, ca Liviu Dragnea, e clar ce se pregătește. Și mai ales pentru cine… continuarea aici!


 Drepturile omului în țara borfașilor

Dacă mai avea cineva vreo umbră de îndoială că actuala putere n-are altă prioritate decât să-și scape pielea de pușcărie, că pomenile promise în campanie n-au fost decât o perdea de fum și că drepturile omului nu contează decât atunci când e vorba de „noi și-ai noștri“, sper să se fi trezit în sfârșit. Acum, când e prea târziu deja să mai schimbe ceva…continuarea aici!


Răzvan Chiruță, redactor-șef: 
Dictatura lui Dragnea a început de azi. Marțea neagră împotriva Justiției a devenit realitate. Cum scapă infractorii
Disprețul complet pe care PSD-ul condus de Liviu Dragnea îl arată pentru România este absolut șocant. Politicianul teleormănean a intrat de marți, 31 ianuarie 2017, în galeria conducătorilor discreționari care sperie Europa, din care mai fac parte figuri sinistre precum președintele turc Recep Tayyip Erdongan sau premierul ungar Viktor Orban. Comparația nu este exagerată… continuarea aici!

Confesiunea unui naiv faţă cu un atac banditesc

România se află, din nou, la o cotitură a istoriei. De modul cum contracarăm atacul mafiot dat pe seară de Liviu Dragnea şi de gaşca sa de bandiţi depinde viitorul nostru pentru o lungă perioadă de acum înainte. Liderul obişnuit să controleze cu mână de fier toate instituţiile publice şi private de pe moşia sa din Teleorman va crede, dacă îl lăsăm, că poate transforma, întreaga ţara într-o latifundie în care noi ar trebui să acceptăm ca sclavii să ne calce demnitatea pe cap…continuarea aici!


Mihai Duță, senior editor:

Democrația, îngropată lângă votanții din Teleorman

Liviu Dragnea a stat pitit începând din ziua procesului în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. A apărut doar să ne spună că e nevinovat, că nu cedează cu ordonanțele de urgență, deși nu e nicio urgență și să ne spună că nu scapă decât de-o acuzație din două. În rest, abia îi ține pe cei care l-au votat în casă și , din mărinimie, nu le dă drumul pe stradă. A amenințat voalat doi ziariști, apoi a făcut ce i-au spus consultanții. L-a pus pe pseudo-premier să sublinieze toate pomenile pe care zici că le-au dat din banii lor…continuarea aici!

 

 


Mircea Marian, senior editor:

Vă așteptăm în fața Guvernului, domnule președinte Iohannis!

O scurtă descriere a situației. Folosindu-se de o serie de legi electorale incorecte și neconstituționale, partidul condus de infractor condamnat pentru fraudă electorală a câștigat alegerile. Au votat pentru PSD și ALDE mai puțin de 18% din alegători. După alegeri, infractorul a impus un guvern condus de un zero, iar la Interne și Justiție a pus doi lachei controlabili….continuarea aici!


Sabina Fati, senior editor:

România schimbă direcția. Ce e de făcut în cele 10 zile date cadou străzii? 

I-a fost frică să iasă din casă și a cerut încă de dimineață să vină jandarmii să-l apere. Mulțimea este însă civilizată, nu vrea să dea buzna în casa condamnatului penal Liviu Dragnea. Oamenii nu vor să-l linșeze, vor doar să-l vadă cum răspunde în fața judecătorilor. Sunt enervați de apucăturile de infractori ale membrilor  Guvernului, care își sabotează propria țară, de parcă ar vrea să o scoată din UE și să o ducă în Uniunea Eurasiatică a lui Putin. Acolo unde cei aflați la putere  disprețuiesc Occidentul, cu regulile lui, mizând doar pe interesele lor și pe minciuna care-i menține la putere. România se întoarce în timp și schimbă direcția. Urmează o dictatură a Parlamentului împotriva căreia doar strada mai poate lupta…continuarea aici!


Petre Bădică, senior editor:

Totul pentru nomenclatură, restul pentru popor

Gestul ticălos și laș al Guvernului Grindeanu de marți noaptea a aruncat în aer cel mai important pilon al democrației: încrederea. Începând de marţi noaptea, ori de câte ori vor fi chemați să își exprime votul, oamenii nu vor mai avea încredere că politicienii pe care îi trimit în Parlament chiar vor face ceea ce au promis în campania electorală. Precedentul este creat…continuarea aici!


Silviu Sergiu, senior editor:

REACȚIE LA CALD. Nu e totul pierdut! Rebeliunea penalilor poate fi înăbușită!
PSD a comis o eroare fatală, ce-l poate costa totul in punct de vedere politic. Grațierea în crucea nopții, mișelește, a unor fapte penale și redefinirea abuzului în serviciu, măsuri de care vor beneficia zeci de politicieni acuzați sau condamnați pentru corupție, este o sfidare fără drept de apel a majorității românilor … continuarea aici!


Mălin Bot, redactor-șef online:

O lecție șocantă pentru români: Când e votat un infractor, mafia e legiferată

În ciuda protestelor fără precedent din ultimele două săptămâni. În ciuda normelor elementare de Drept și chiar în ciuda bunului-simț, infractorul Liviu Dragnea a dispus să fie emise ordonanțele penale care îl scapă pe el și pe alte câteva mii de politicieni penali de Justiție. Livid la față, cu o mină cadaverică, ministrul Justiției a anunțat marți seara că mafia e oficial legiferată în România… continuarea aici!


 

Cătălin Prisăcariu, senior editor:
În crucea nopții, ca tâlharii, slugile proaste ale lui Dragnea tocmai ne-au furat 25 de ani și ne-au trimis înapoi în anii ’90. 


Sabin Gherman, comentator:

Pesediştii ar trebui să-l alunge pe Dragnea

Am votat întotdeauna dreapta, dar nu cred că aş putea trăi într-o ţară condusă mereu şi mereu de dreapta – şi sunt convins că nici votanţii de stânga nu şi-ar dori guvernanţi nemuritori, chiar de-ai lor să fie. Există o nevoie naturală de alternanţă, ADN-ul civil are nevoie de provocări şi atitudini, de aici iese până la urmă democraţia sănătoasă…continuarea aici!


Grigore Cartianu, comentator:

Ghiță sau Vanuatu? Altă întrebare!

În ultimele două săptămâni am trăit o senzație stranie. Un amestec de îngrijorare, teamă și neputință. A fost ca într-un coșmar în care un criminal bântuia printre noi cu cuțitul în mână, știam că poate face o nenorocire, dar eram incapabili să-l oprim. Și într-o noapte, pe ascuns, criminalul a lovit…continuarea aici!


 

 

 

Cele mai citite

Specialiștii Muzeului Național de Artă al României se alătură grevei din Cultură

Sindicatul Specialiștilor Muzeului Național de Artă al României, afiliat  federației sindicale CulturMedia și confederației Cartel ALFA,  se solidarizează  cu  toți ceilalți colegi ai sindicatelor...

România, a doua cea mai rapidă evoluție economică din UE, după Polonia

În ultimele două decenii nivelul PIB-ului per capita a crescut puternic în majoritatea țărilor care au aderat la UE (2004-primul val, 2007-al doilea val...

Campanie de ecologizare a malurilor apelor din zona Roșia Montană

Localnici şi prieteni ai Roşiei Montane îşi dau întâlnire duminică, 12 mai, la ora 10.00, în Piaţa Centrală, pentru prima din cele cinci campanii...
Ultima oră
Pe aceeași temă