14.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSportFlutur: România poate atrage 30 de miliarde de euro până în 2013

Flutur: România poate atrage 30 de miliarde de euro până în 2013

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, sâmbătă, după întâlnirea primarilor PDL şi a preşedinţilor de Consilii Judeţene cu premierul Boc şi o parte a miniştrilor, că România este la jumătatea perioadei de absorbţie a banilor europeni, informează Mediafax.

Vicepreşedintele PDL a afirmat, la finalul reuniunii de la Drobeta Turnu Severin, că discuţiile, care au durat aproximativ şapte ore şi s-au desfăşurat cu uşile închise, s-au axat pe priorităţile administraţiei publice locale pentru 2011, pe descentralizare şi accelerarea procesului de absorbţie a fondurilor europene.

Flutur a arătat că “PDL este puternic implicat în administraţia locală”, având aproape 1.000 de primari şi 14 preşedinţi de Consilii Judeţene.

Potrivit acestuia, la întâlnirea conducerii centrale a partidului cu primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene au fost discutate proiectele de dezvoltare locală, în condiţiile în care România are la diszpoiţie peste 30 de miliarde de euro, fonduri europene, care trebuie absorbite până în 2013.

“Am cerut să prindem în aceste programe inclusiv oraşele mici, care sunt ocolite de proiecte de proiecte de finanţare”, a afirmat Flutur.

El a mai spus că au fost luate în discuţie şi proiectele de apă-canal pentru că România are un grad de conectare la reţeaua de apă-canal “destul de scăzut”, iar ministrul de resort a prezentat un program în acest sens.

Biroul Naţional Permanent Naţional al PDL s-a reunit, sâmbătă, la Drobeta Turnu Severin, la Paltul Cultural Teodor Costescu. La întrunire au paticipat liderul PDL, premierul Emil Boc, Vasile Blaga, Theodor Stolojan, Adriean Videanu, Gheorghe Flutur, Sulfina Barbu, Elena Udrea, Anca Boagiu, Daniel Funeriu, Roberta Anastase, precum şi primari PDL şi preşedinţi de consilii judeţene.

La începutul întâlnirii, Emil Boc s-a adresat autorităţilor locale, vorbindu-le despre descentralizarea administraţiei publice locale şi despre necesitatea atragerii de fonduri europene.

“PDL şi-a asumat cea mai dură reformă a statului, o reformă care presupune costuri politice, dar atât de necesară pentru România. La sfârşitul reformei vom avea un stat care să cheltuiscă atât cât trebuie, o reformă care presupune că vom avea un sistem eficient de pensii, o reformă a sistemului medical şi a administraţiei publice locale”, a declarat Emil Boc.

Potrivit acestuia, pentru anul 2011 “prognoza făcută cu partenerii europeni, Comisia Europeană, Banca Mondială şi FMI”, arată o creştere economică de 1,5-2%, pe un deficit bugetar de 4,4%.

Cele mai citite

Rusia se gândește să taxeze companiile care folosesc software străin

Rusia ar putea percepe taxe de la companiile naționale pentru utilizarea de software străin, a declarat marți ministrul Dezvoltării Digitale, Maksut Shadaev, citat de...

Top stațiuni de la malul mării, preferate de români. Burcea (ANAT): Avem multe de rezolvat

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), în parteneriat cu patronatele din industrie, reunite sub umbrela Organizației de Management al Destinației - (OMD) Județul...

Ciucă, despre salariul minim: S-a stabilit ca această mărire să fie de 400 de lei, cu menţiunea că 300 de lei să rămână sumă...

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat că decizia pentru mărirea salariului minim este luată, adăugând că este nevoie de sprijinirea mediului de afaceri. Nicolae Ciucă...
Ultima oră
Pe aceeași temă