15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalFanii lui Chelsea se feresc noii potențiali proprietari 

Fanii lui Chelsea se feresc noii potențiali proprietari 

Fanii lui Chelsea care au sosit pe Stamford Bridge la câteva ore după ce a fost anunțat acordul de cumpărare a clubului de către un fond de capital privat au salutat perspectiva unei reveniri la stabilitate, dar și-au exprimat îngrijorarea cu privire la motivațiile noilor proprietari, scrie Reuters.

Chelsea a anunțat în primele ore ale zilei de sâmbătă că au fost convenite condițiile cu un grup condus de Todd Boehly, coproprietar al echipei Los Angeles Dodgers și susținut de Clearlake Capital, în legătură cu o tranzacție de 4,25 miliarde de lire sterline (5,2 miliarde de dolari) pentru campioana europeană în exercițiu.

Actualul proprietar al lui Chelsea, Roman Abramovici, a scos clubul la vânzare la începutul lunii martie, după invazia Rusiei în Ucraina, care a dus la sancționarea miliardarului rus de către guvernul britanic.

Jeff Oakley, un fan al lui Chelsea din 1969, a declarat că speră ca noii proprietari să continue să investească bani în club, dar a dorit mai multă claritate în ceea ce privește planurile lor.

“Până la urmă, ei nu sunt aici pentru că iubesc clubul, ci pentru că iubesc banii”, a spus Oakley în timp ce se apropia de stadion înainte de meciul din Premier League al lui Chelsea cu Wolverhampton Wanderers.

BBC a relatat că noii proprietari au fost de acord să nu vândă pachetul majoritar de acțiuni al lui Chelsea până în 2032 și au dat asigurări în privința dividendelor și a datoriilor.

Martin Farrier, un vechi posesor de abonament la meciurile de fotbal ale echipei, a declarat că ar fi preferat un proprietar britanic.

“Dar asta din cauza modului în care se pare că americanii au dus Manchester United în faliment și nu mi-ar plăcea ca acest lucru să se întâmple aici”, a spus el.

Familia Glazer, cu sediul în Florida, deține United din 2005 și s-a confruntat cu opoziția fanilor din momentul în care a finalizat preluarea, deoarece clubul nu a reușit să își egaleze forma strălucitoare de până acum.

În schimb, Chelsea a fost cel mai de succes club din Anglia de când Abramovici a cumpărat clubul londonez în 2003. 

Chelsea a fost eliminată din Liga Campionilor în aprilie și se află la mare distanță de liderul din Premier League, Manchester City. Finala Cupei Angliei de sâmbăta viitoare, împotriva lui Liverpool, le oferă o ultimă șansă de a obține trofee în acest sezon.

Ferdinand Weiss, un student austriac în vârstă de 22 de ani care a venit la Londra pentru a vedea echipa pe care o susține de când era copil, a declarat că jucătorii care au decis să plece de la Chelsea, cum ar fi fundașul Toni Rudiger, ar fi putut rămâne fără probleme.

“Este bine să fie liniște în această situație”, a spus Weiss.

În ceea ce privește schimbarea proprietarului, el a spus că nu există o soluție perfectă pentru un club atât de mare precum Chelsea.

“Trebuie să alegi banii din petrol sau trebuie să alegi un miliardar din SUA. Nu există un salvator acolo”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...
Ultima oră
Pe aceeași temă