16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportDuminică după amiază, Preşedintele României a făcut un apel echidistant la partide...

Duminică după amiază, Preşedintele României a făcut un apel echidistant la partide să nu implice Uniunea Europeană şi instituţiile sale în jocul politic electoral intern

După ce nu s-a sfiit să folosească instituţiile europene drept pretext ca să aţâţe focul politic intern, acum Traian Băsescu iese în forţă, cu o declaraţie care să sublinieze caracterul echidistant al instituţiei prezidenţiale.

Astfel, Preşedintele României a făcut un apel la partidele politice să nu implice Uniunea Europeană şi instituţiile sale în jocul politic electoral intern şi acuză “iresponsabilitatea declaraţiilor unor oficiali şi politicieni”, conform unui comunicat al purtătorului de cuvânt al şefului statului, citat de mediafax.

Administraţia Prezidenţială a transmis, duminică, o serie de precizări “referitor la declaraţiile antieuropene pe care unii oficiali, reprezentanţi ai unor instituţii publice, şi politicieni români le-au exprimat în ultimele zile, inclusiv la declaraţia prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, de sâmbătă, 17 noiembrie a.c., de la Bistriţa («Dacă ni se spunea în 2007, domnule, nu o să aveţi nici drumuri, nici spitale, nici agricultură ca în Vest, dar o să vă facem ANI şi DNA, poate că ne gândeam de mai multe ori» – conform agenţiei de ştiri Mediafax)”.

“Aceste declaraţii antieuropene nu reprezintă poziţia oficială a României”, se arată în comunicatul transmis de Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu.

Potrivit sursei citate, preşedintele Băsescu “regretă în mod profund iresponsabilitatea declaraţiilor unor oficiali şi politicieni români, care pun interesul lor electoral şi personal mai presus de interesul naţional”.

Cele mai citite

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...
Ultima oră
Pe aceeași temă