14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportDragnea cere Guvernului încă 33 milioane de euro pentru primari

Dragnea cere Guvernului încă 33 milioane de euro pentru primari

Vicepremierul Liviu Dragnea a pregătit un nou proiect de hotărâre, prin care cere Guvernului 150 de milioane de lei (33,5 mil. euro) pentru primari, pentru facturi restante la lucrări executate, transmite Mediafax.

Solicitarea ministrului Administraţiei Publice este ca banii să fie alocaţi din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, în baza ordonanţei de urgenţă adoptată recent de Executiv prin care este permis acest transfer de bani, prin derogare de la lege.

Citeşte şi: Guvernul a mai găsit 20 de milioane de lei pentru primari

Cererea pregătită pentru Guvern este argumentată prin faptul că Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Administratiei Publice a primit numeroase solicitări de la autorităţile administraţiei publice locale pentru plata sumelor restante aferente lucrărilor executate la obiectivele de investiţii contractate în cadrul Programului naţional de dezvoltare locală.

În ultimele două săptămâni, Guvernul a alocat pentru primari, prin două hotărâri distincte, fără să anunţe public, 3,5 milioane lei, respectiv 20 milioane lei, cu justificarea că banii sunt necesari pentru cheltuieli urgente în sezonul rece.

Pentru suma de 3,5 milioane lei, Guvernul a susţinut că fondurile vor fi alocate doar municipiului Brad, iar pentru totalul celor 20 milioane lei nu au mai fost prezentate primăriile care vor primi banii.

Citeşte şi: 3,5 milioane lei, cadou de la Guvern pentru primari. Dragnea decide cine şi cât merită!

Până în prezent, primăriile beneficiare erau stabilite prin hotărâre de guvern publicată în Monitorul Oficial, dar pentru distribuirea acestor sume este stabilit că operaţiunea va fi efectuată doar prin ordin al vicepremierului Dragnea.

Legea finanţelor publice locale stabileşte că banii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului sunt repartizaţi numai pentru finanţarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în timpul exerciţiului bugetar.

Guvernul a decis însă recent, prin ordonanţă de urgenţă, că, prin derogare de la această lege, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prin hotărâre a Guvernului, pot fi alocate sume ordonatorilor principali de credite ai bugetului de stat şi pentru finanţarea unor cheltuieli aferente obligaţiilor de plată restante care nu pot fi asigurate din bugetul aprobat.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...
Ultima oră
Pe aceeași temă