11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportDjokovic se califică în optimi la Roland Garros

Djokovic se califică în optimi la Roland Garros

Novak Djokovic a dat dovadă de strălucire și l-a învins duminică pe Diego Schwartzman cu 6-1, 6-3, 6-3, asigurându-și astfel un loc în sferturile de finală ale Open-ului Franței, unde îl va înfrunta pe Rafael Nadal, de 13 ori campion, potrivit Reuters.

Djokovic l-a învins fără probleme pe Diego, chiar dacă acesta a condus la început cu 3-0.

Din acel moment a fost un drum cu sens unic pentru sârbul Djokovic, care a câștigat 12 din cele 15 game-uri rămase pe terenul Suzanne Lenglen.

“Am mult respect pentru el. Este un băiat bun pe teren și în afara lui și este un specialist pe zgură, așa că nu este ușor, mai ales în condițiile proaste de astăzi, cu o minge care nu sărea sus”, a declarat Djokovic despre Schwartzman, semifinalist la Roland Garros în 2020.

Meciul nu a semănat deloc cu cel din 2017 de la Roland Garros dintre cei doi, când Djokovic a trebuit să lupte foarte mult.

Djokovic, care a ajuns în sferturi aici pentru al 13-lea an consecutiv, a salvat două mingi de break, înainte ca Schwartzman să își cedeze serviciul pentru a-i oferi adversarului său un avantaj timpuriu în primul set.

Argentinianul nu a renunțat și a făcut break pentru 2-0 în setul al doilea și a ținut pentru 3-0, doar pentru ca Djokovic să își ridice din nou nivelul și să revină cu un forehand câștigător în crosscourt.

Întotdeauna pregătit cu un serviciu bun atunci când este nevoie, sârbul a evitat mingile de break în game-ul următor pentru a egala la 3-3.

Schwartzman a dat semne de frustrare atunci când Djokovic a trecut la conduecere.

Djokovic, revenit pe scena Grand Slamurilor după ce autoritățile locale i-au interzis să joace la Australian Open din cauza refuzului său de a se vaccina împotriva COVID-19, a pus capăt calvarului argentinianului prin câștigarea ultimului său game de serviciu.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă