19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportDjokovic are prima șansă la locul 1 ATP, dar și Medvedev și...

Djokovic are prima șansă la locul 1 ATP, dar și Medvedev și Zverev pot ocupa această poziție după Roland Garros

Djokovic își are soarta în propriile mâini în lupta pentru locul 1, dar și Medvedev și Zverev speră la această poziție.

Dacă sârbul va câștigă titlul, va rămâne pe primul loc pentru a 373-a săptămâna, pe 6 iunie. În cazul în care Djokovic nu ajunge în semifinale, atât Medvedev, cât și Zverev au ocazia de a trece pe locul 1 mondial.

Cu toate acestea, la o săptămâna după încheierea Roland Garros, situația s-ar putea schimbă dramatic. Pentru că anul trecut turneul s-a jucat cu o săptămâna mai târziu decât în mod normal, trio-ul își va contabiliza în continuare punctele de la Roland Garros 2021 pentru săptămâna din 6 iunie, potrivit orange.ro.

Djokovic ar fi putea fi pe locul 1, dar și Medvedev și Zverev au șanse dacă Djokovic nu triumfă și anul acesta la Roland Garros

Dar pe 13 iunie, Djokovic va pierde punctele de campion de la Roland Garros 2021 (2.000), deschizând oportunitatea pentru că Medvedev sau Zverev să îl înlocuiască în fruntea clasamentului ATP. Dacă Djokovic nu va câștigă Roland Garros în acest an, va pierde oricum primul loc în acea zi.

Dacă Medvedev ajunge în finală Roland Garros, va reveni pe locul 1 mondial pe 13 iunie, chiar dacă Djokovic ridică trofeul. Dacă Zverev va câștigă turneul, iar Medvedev nu va ajunge în finală, germanul va deveni al 28-lea număr 1 mondial.

Dacă Medvedev ajunge în semifinale la Paris și obține mai mult de 15 puncte la turneul ATP 250 din săptămâna 6 iunie de la ‘s-Hertogenbosch, acest lucru îl va împiedică pe Zverev să ajungă numărul 1 mondial pe 13 iunie, chiar dacă va triumfă la Roland Garros.

Singurul lucru care ar putea afecta potențial aceste scenarii este dacă Djokovic sau Zverev acceptă un wild card la un ATP 250 în săptămâna 6 iunie, când Medvedev este deja programat să concureze.

În timp ce accentul va fi pus pe bătălia pentru locul 1 mondial, lumea tenisului continuă să acorde atenție ascensiunii lui Carlos Alcaraz, în vârstă de 19 ani, care intră la Roland Garros pe locul 6, cel mai bun din carieră.

În cazul în care va câștigă primul sau titlu de Grand Slam, spaniolul ar putea urcă pe locul 4 pe 6 iunie și pe locul 3 o săptămâna mai târziu, pe 13 iunie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Ungaria a rămas în urma României la PIB-ul pe cap de locuitor

"România a întrecut Ungaria la PIB-ul pe cap de locuitor, iar românii sunt cu mult înaintea maghiarilor la consum", scrie, într-o analiză pentru Portfolio.hu,...

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă