Cupa Davis: Echipa Canadei s-a calificat în sferturile de finală

Echipa Canadei este prima calificată în sferturile de finală ale Cupei Davis, după ce a învins cu 2-1 formaţia Statelor Unite, marţi, la Madrid, obţinând astfel cea de-a doua victorie în această competiţie rezervată echipelor naţionale masculine de tenis.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.11.2019 - 10:29

Ca şi în confruntarea cu Italia, desfăşurată luni, canadienii au câştigat cele două meciuri de simplu, prin Vasek Pospisil, care a dispus cu7-6 (7/5), 7-6 (9/7) de Reilly Opelka, şi Denis Shapovalov, învingător cu 7-6 (8/6), 6-3 în faţa lui Taylor Fritz.

Însă, de această dată, reprezentanţi "frunzei de arţar" au declarat forfait înaintea meciului de dublu, oferindu-le astfel americanilor victoria la masa verde (6-0, 6-0).

Marţi şi-a făcut debutul în competiţie şi echipa ţării gazdă, Spania, care a învins cu 2-1 Rusia, graţie victoriilor obţinute de Rafael Nadal, numărul unu mondial, în faţa lui Karen Hacianov (6-3, 7-6), şi a cuplului Marc Granollers/Feliciano Lopez, în partida cu Andrei Rublev şi Haren Hacianov (6-7, 7-6).

Începând din acest an, Cupa Davis se dispută după un nou format, cu un turneu final la care participă 18 echipe, repartizate în şase grupe. Primele clasate în fiecare grupă şi cele mai bune două formaţii de pe locul secund se califică în sferturile de finală.

Comentarii